Sett over 50 millioner ganger på 10 timer

Avatar photo
Publisert 5. desember 2023 | 11:18

Grand Theft Auto 6 er offisielt avduket av Rockstar Games.

Første trailer til spillet skulle etter planen komme tirsdag formiddag norsk tid. Men på grunn av lekkasjer, valgte Rockstar å publisere den etterlengtede traileren mandag kveld.

Flere titalls millioner mennesker rundt om i verden har ventet spent på denne dagen, som anses å være et landemerke i spillmiljøet.

Å si at «GTA» er blitt populært er å underdrive: GTA 5, som ble lansert i 2013, har solgt mer enn 185 millioner eksemplarer. Det siste spillet i serien er dermed et av de bestselgende spillene noensinne.

Derfor er det kanskje ingen overraskelse at traileren til GTA 6 er blitt sett hele 50 millioner ganger bare få timer etter den ble offentliggjort. Det er likevel imponerende tall.

Det finnes noen få spill som er så store, og har et så stort nedslag i kulturen, at de ikke bare betraktes som underholdning, men også kulturfenomen. GTA-serien er uten tvil et eksempel på dette.

Det nye spillet finner sted i Rockstars gjengivelse av Miami, som de kaller ‘Vice City’.

Dette er byen man fikk besøke i spillet med samme navn som ble lansert i 2002. Den gang fulgte vi en historie som fant sted på 80-tallet. Nå ser det ut til at vi får se Vice City i moderne tid, og det virker som vi også får utforske utkantene av byen.

Den amerikanske delstaten Florida er kjent for sine sumper, alligatorer og unike fauna, noe Rockstar ser ut til å ha fokus på å gjenskape i sitt nye spill.

Lenge har det versert rykter om at spillet vil hente inspirasjon fra historien om Bonnie og Clyde, og ha to hovedpersoner – en mann og en kvinne. Det ser foreløpig ut til å stemme ganske godt overens med traileren.

Det var Tom Petty som fikk æren av å akkompagnere traileren med sin låt «Love is a Long Road», som nesten garantert kommer til å eksplodere på Spotify i etterkant av å ha fått eksponering for hele verden gjennom avdukingen av det nye storspillet.

Spillet skal etter planen lanseres i 2025, ikke mindre enn 12 år etter forgjengeren.

Traileren kom i forbindelse med Rockstars 25-årsjubileum.

– Takket være den utrolige støtten fra spillere over hele verden har vi hatt muligheten til å skape spill som vi virkelig brenner for – uten dere hadde ikke noe av dette vært mulig, og vi er så takknemlige for at dere er med på denne reisen med oss, skrev selskapet forrige måned da de også bekreftet at en trailer var på vei.

– I 1998 ble Rockstar Games grunnlagt ut fra tanken om at dataspill kunne bli en like viktig del av kulturen som alle andre former for underholdning, og vi håper at vi har skapt spill du liker i vår innsats for å være en del av denne utviklingen.

mest lest