Ble etterforsket uten å vite om det

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. februar 2024 | 06:25

Økokrim har gjennomført en etterforskning av den tidligere kulturministeren Anette Trettebergstuen i over tre måneder. Det var ikke før fredag at hun ble informert om dette selv.

Det skriver Dagsavisen.

Trettebergstuen bekrefter for avisen at hun mottok en telefon fra Økokrim en time før de offentliggjorde informasjon om saken hennes. I juni i fjor trakk Trettebergstuen seg fra stillingen som kultur- og likestillingsminister etter å ha brutt habilitetsreglene.

Trettebergstuen avstår fra å gi ytterligere kommentarer for øyeblikket, men virker overrasket over at folk kan etterforskes uten at de vet om det selv, skriver avisen.

Men det kan de, ifølge Økokrim-sjef Pål Lønseth.

– Generelt er det slik at en person med mistenktstatus ikke underrettes om at en etterforskning er iverksatt, av hensyn til etterforskningen, sier han i en e-post til Dagsavisen.

– På tidspunkt hvor det for eksempel blir aktuelt å foreta et avhør, hvor person med mistenktstatus avgir politiforklaring, skal vedkommende gjøres kjent med hva saken gjelder. Tilsvarende vil personer som blir siktet som utgangspunkt bli underrettet. Trettebergstuen har foreløpig ikke blitt forespurt om å avgi forklaring, sier Lønseth.

mest lest