Truet med politiet med våpen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. mars 2023 | 04:06

Da en mann skulle pågripes for biltyveri i nærheten av Oslo lufthavn, skal han ha truet med det som framsto som et skytevåpen. Politiet avfyrte varselskudd.

– I forbindelse med pågripelsen truet han politiet med et formentlig skytevåpen. Politet avfyrte varselskudd. Ingen skadet, skriver politiet på Twitter.

Pågripelsen skjedde rett etter klokka 1 natt til mandag.

– Det var først en bil som ble stjålet fra korttidsparkeringen på Gardermoen i går kveld klokken 2342. Bilen ble stjålet mens motoren var i gang, og vedkommende kom seg unna. Kort tid senere fikk vi melding om nok et biltyveri, og vi tror samme mann står bak, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas til VG.

– Det førte til en forfølgelse inn på en blindvei hvor mannen truet med et formentlig skytevåpen. Politiet avfyrte varselskudd og mannen ga seg.

Aas forteller til VG at mannen hadde en softgun, men at det ble behandlet som et potensielt skytevåpen i en slik situasjon.

Politiets pressesjef om «kvitteringsordning»: – Mannskapene opplever at det tar tid, men at det samtidig skaper tillit (+)

mest lest