Russland har rekruttert 10 000 nye soldater den siste uken

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. juli 2023 | 03:08

Hittil i år har den russiske hæren angivelig fått 185.000 nye rekrutter i form av yrkessoldater.

Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev sa tirsdag at 185.000 nye rekrutter har sluttet seg til den russiske hæren som profesjonelle kontraktsoldater siden begynnelsen av året, skriver Reuters.

I fjor annonserte Russland en plan for å øke størrelsen på sine væpnede styrker med mer enn 30% til 1,5 millioner kamppersonell.

Plakater som oppfordrer folk til å bli med som kontraktsoldater er plastret over hele russiske byer, og TV-reklamer pumper ofte ut det samme budskapet.

– Ifølge forsvarsdepartementet ble mer enn 185.000 mennesker fra 1. januar til 4. juli akseptert i de væpnede styrkenes rekker, hvorav rundt 109.000 er i reserven, samt andre kategorier av borgere som er innkalt til å tjene under kontrakt, sa Medvedev.

Tallet omfatter ikke vernepliktige, understreker Medvedev.

I en video lagt ut på Telegram sa han at nesten 10.000 nye rekrutter hadde sluttet seg til den siste uken.

– Jeg vil spesifikt bemerke at forsøket på væpnet opprør ikke endret borgernes holdning til kontraktstjeneste i sonen for den spesielle militæroperasjonen, sa Medvedev, med henvisning til konflikten i Ukraina.

President Vladimir Putin beordret en «delvis mobilisering» av 300.000 reservister i september i fjor. Han har sagt at det ikke er behov for ytterligere mobilisering.

Medvedev, som tidligere i år ble utnevnt til en rolle som overvåker Russlands innenlandske militærproduksjon, har sagt at fabrikker jobber døgnet rundt for å forsyne hæren i Ukraina.

I tirsdagens kommentarer foreslo han at eiendeler beslaglagt fra kriminelle, inkludert hurtigbåter og biler, også skulle overleveres til militæret.

Han sa at påtalemyndigheten, FSBs sikkerhetstjeneste og andre byråer burde samarbeide med forsvarsdepartementet for å «iverksette tiltak for å overføre slikt utstyr til våre tropper så snart som mulig».

mest lest