De har holdt på i 27 år fra brua opp til museet på Vemork like vest for Rjukan. Høyden er 84 meter.
For å skape litt blest om mine forfedres hjemtrakter, meldte jeg meg på strikkhopp en strålende flott lørdag i juni.
De starter i juni og slutter i september. En vanlig sesong har de 2-3000 innom for å prøve motet sitt, fortelle hoppleder Jon Haukåssveen til iNyheter.

Det skal sies at det ikke er første gang jeg har hoppet fra en bru. Da jeg var i 20-årene hoppet jeg en god del ganger i pendelhopp med klatreatu fra ulike bruer i Nord- og Vest-Norge. Men jeg var aldri høyere enn 55 meter høyt.
Jeg har også omlag 60 fallskjermhopp i beltet.
Men alt dette er mer enn 30 år siden. Og i det siste har jeg ikke fått tillatelse fra min kone, som mener jeg kan få hjerteinfarkt.
Jeg fortalte henne dermed ikke om dette hoppet på forhånd…
Arrangørene har et proft opplegg der man reserverer tid på forhånd. Man må møte opp et kvarter før. Man får på sele, som brukes når man heiser opp og får festet på leggene der strikken skal festes.
Strikken er ca 30 meter lang og er 400 % elastisk. En mann på 80 kg stopper om lag 12 meter over bunnen av juvet der elva Måna går (men den er regulert og det er lite vannføring).
Strikken byttes etter 150 hopp, ble jeg fortalt.
Man får følelsen av å være i trygge hender. Når man står på brua blir man fortalt at man skal hoppe nesten med engang. De har erfaring med at folk får kalde føtter.
Jeg ba om litt ekstra tid får å nyte utsikten og magesuget man får.
iNyheter kan trygt anbefale opplevelsen. Visit Telemark!
Fra en annen vinkel.