Homofil mann skal åpne konverteringsklinikk

Avatar photo
Publisert 6. oktober 2022 | 16:10

For 800.000 kroner kan homofile få et 12 ukers opphold med ubegrenset tilgang på elektrosjokkbehandling hos «The Milo Center» som skal åpne dørene i Florida i 2023.

Mannen bak klinikken, Milo Yiannopoulos, har selv levd åpent som homofil helt frem til han i fjor erklærte seg som «ferdig» med legningen sin. Ifølge ham selv ønsker han nå å leve et liv hvor han avstår fra seksuelle handlinger med andre menn.

Klinikken han skal åpne neste år skal hete «The Milo Center». På Telegram viste Milo idag frem nettstedet for klinikken, samtidig som han annonserte at «Elektrosjokkbehandling er tilbake!»

Yiannopoulos er en britisk journalist som tidligere har skrevet for Breitbart. Han har blitt en internasjonal kjendis for sine provoserende og kontroversielle ytringer hvor han kritiserer blant annet feminisme, islam, og sosialisme.

Flere reagerer på at Milo velger å starte en konverteringsklinikk, og enkelte stiller spørsmål ved om hvor oppriktig dette tilbudet er. Kommentatoren Kyle Kulinski tror dette kan være et politisk stunt som Milo fronter for å få oppmerksomhet.

Kulinski påpeker også at konverteringsterapi ikke fungerer.

– Det finnes rikelig av forskning som har bevist at konverteringsterapi ikke fungerer, sier Kulinski på sin egen podcast.

Britiske myndigheter skriver også på sine nettsider at det ikke finnes noe robust forskning som kan bekrefte at konverteringsterapi kan oppnå ønsket effekt.

Yiannopoulos selv sier at han er overbevist om at homoseksualitet ikke er medfødt. Han har også argumentert ved flere anledninger for at homofili ikke kan forklares med genetikk, ettersom homofile menn er grovt overrepresentert i å ha blitt seksuelt mishandlet som barn, og at dette former seksualiteten deres.

På hjemmesiden til klinikken står det:

«Ingen er født homofil. Vanligvis blir folk homofile etter seksuell mishandling som barn. Overgriperen eksponerer deg til en kompulsjoner som vil finne et hjem i hjernen din, noe som vil ødelegge livet ditt hvis du ikke identifiserer problemet og kjemper imot.»

Den amerikanske feminister og samfunnskritikeren Camille Paglia har også påpekt at spesielt homofile menn ser ut til å være grovt overrepresentert i å ha blitt utsatt for seksuell mishandling i barndommen. Hun mener også at denne problematikken er vanskelig å snakke om i dag uten at man blir stemplet som homofob.

Les også: Minst 38 drept i masseskyting mot barnehage

På nettsiden til «The Milo Center» kan man se at de planlegger å tilby tjenester som koster alt fra 5000 kroner per økt, til 800.000 kroner for et opphold gjennom 12 uker.

Ett av tilbudene deres (som inkluderer behandling ved bruk av elektrosjokk) kaller de «Pence Pathway».

Dette er trolig er en referanse til tidligere visepresident Mike Pence. I 2016 ble det nemlig spredt rykter om at Mike Pence var forkjemper for bruk av elektrosjokk som behandling av homofili. En faktasjekk viser at dette ikke var sant, men at Pence på ett tidspunkt har ment at skattepenger bør kunne brukes til å finansiere tilbud som skal endre på menneskers seksuelle legning.

I fjor kastet Milo det som angivelig skal være en forlovelsesring verdt halvannen million kroner på havet, etter han hadde gått fra sin mannlige forlover i håp om å kunne konvertere legningen sin, noe som flere også mistenker å være bare et stunt som skal skape oppmerksomhet.

Konverteringsterapi er lovlig i mange amerikanske delstater, deriblant Florida, hvor Milo Yiannopoulos planlegger å sette opp klinikken sin.

Kreml gir støtte til Musks «fredsforslag»: Senator kaller det en «fornærmelse»

mest lest