Ut mot politiets prioriteringer: – Hvorfor er Hulsker-saken mer vesentlig enn sykkeltyvene som stjeler fra meg?

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 6. oktober 2022 | 08:11

Det har vært massive skriverier om VGTV-profil Bernt Hulsker etter at han ble anmeldt for rasisme etter et opptrinn på et utested i Oslo i mars. Politiet tok ut tiltale etter paragraf 185 og onsdag la aktor ned påstand om 24 dagers betinget fengsel og 15.000 i bot.

Annen kriminalitet blir imidlertid henlagt. Det er i hvert fall oppfatningen til Høyre-politiker og Asker-mann Simen Sandelien. Har fikk elsparkesykkelen sin stjålet fra Asker stasjon på mandag, selv om den var låst. Nå tar han et oppgjør på Facebook med politiets prioriteringer.

Artikkelen fortsetter.

– På mandag ble jeg for andre gang i år utsatt for et tyveri. Denne gangen var det min nye elsykkel som ble stålet fra et sykkelstativ i Asker sentrum. Dette skjedde mens jeg var på to boklanseringer i Oslo sentrum. Låsen var avklippet. Sykkelen var borte, skriver Sandelien og fortsetter:

– Jeg har anmeldt forholdet, men denne gangen har jeg ingen illusjon om at politiet vil bry seg om saken min eller etterforske. Jeg har derfor ikke undersøkt om det er videoovervåking i området.

– Overgrep

Sandelien kommenterer at ikke bare taper man penger på slike hendelser, men man føler det også som et «overgrep».

– Noen har tatt sykkelen min, mye av tiden min og pengene mine. Samfunnet og ordensmakten bryr seg ikke om meg. Det er vondt, skriver han.

Hulsker-saken som kontrast

Sandelien mener det er «ekstra vondt å lese om hvilke typer uvesentligheter som politiet og rettsystemet faktisk bruker tid på.»

– Hvorfor er det slik at ordene som Bernt Hulsker har sagt i fylla på et utested ikke bare prioriteres for etterforskning av politiet, men fører til en rettsak der mannen møtes med påstand om en diger bot og betinget fengsel? Hvorfor er dette mer vesentlig enn sykkeltyvene som stjeler fra meg?

– Hvorfor skal politi og påtalemyndighet bruke ressurser til å dømme over retoriske nyanser i et munnhuggeri i fylla, samtidig som de neglisjerer ekte kriminelle. For meg er dette en feilprioritering som jeg vil at vi gjør noe med som samfunn, avslutter Høyre-politikeren.

Posten på Facebook har fått over fire hundre reaksjoner på at par timer og kommentarene renner inn.

– Ja, det er strengere straff for det man sier enn det man gjør i Norge nå. Prøv å overbevise dine partivenner i Høyre, skriver en.

Simen Sandelien. Foto: Privat

– Vold, tyveri og andre bagateller er ikke noe politiet har tid til å beskjeftige seg med. De har hendene fulle med å etterforske slengbemerkninger uttalt på Facebook, skriver en annen.

I sitt eget kommentarfelt skriver Sandelien at han nå har bestilt ny sykkel og kraftigere låser. Han har også lagt ut bilde.

Jeg har bestilt en ny elsykkel. Denne gangen har jeg også allerede kjøpt meg to veldig kraftige låser fra Kryptonite, med plan om å bruke begge samtidig. Jeg er lei av å være offer. Jeg kan ikke lenger være naiv og tro at en «vanlig» lås gjør nytten.

Høyre-mann mener det er «feighet og berøringsangst» hos norske journalister

mest lest