Vurderer å droppe atomavtale: –⁠ Washington og Brüssel startet krig mot landet vårt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. oktober 2023 | 08:27

Ledelsen i den russiske nasjonalforsamlingen (Dumaen) vil vurdere å trekke tilbake landets ratifisering av prøvestansavtalen for atomvåpen.

Det melder det russiske nyhetsbyrået RIA.

Det dreier seg om den såkalte CTBT-avtalen.

–⁠ Situasjonen i verden har endret seg. Washington og Brussel startet en krig mot landet vårt. Dagens utfordringer krever nye løsninger, skriver lederen for statsdumaen, Vjatsjeslav Volodin på Telegram.

–⁠ Vladimir Putin sa at den russiske føderasjonen hadde vellykket testet Burevestnik, et cruisemissil med global rekkevidde med et kjernefysisk fremdriftssystem, og hadde fullført arbeidet med Sarmat, et supertungt missil. Dette er svært viktig for å sikre sikkerheten til landet vårt, skriver Volodin.

–⁠ På det neste møtet i statsdumarådet vil vi definitivt diskutere spørsmålet om å tilbakekalle ratifiseringen av den omfattende atomprøveforbudstraktaten. Dette samsvarer med de nasjonale interessene til vår stat, skriver han videre.

Volodin påpeker at USA har ennå ikke ratifisert traktaten.             

«USA har signert, men ikke ratifisert traktaten. Det amerikanske senatet stemte mot ratifisering 13. oktober 1999. I dag har 187 land signert CTBT, og 178 land har ratifisert

mest lest