Florida forbyr trans-tiltak for barn

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 6. november 2022 | 17:44

Forbudet mot pubertetsblokkere og kjønnsovergangsoperasjoner kommer etter guvernør Ron DeSantis’ offensiv mot såkalt woke-ideologi rettet mot mindreårige.

Den populære Florida-guvernøren fremmet i juni sin pro-foreldre DeSantis Education Agenda. Tiltaket er beskrevet som et «elev-først, foreldresentrert initiativ fokusert på å sette opp Floridas barn til suksess, sikre foreldrerettigheter i utdanning og bekjempe at woke-agendaen infiltrerer offentlige skoler.»

Forbudet ble fattet fredag av The Florida Board of Medicine og statens Board of Osteopathic Medicine. Vedtaket forbyr leger å foreskrive pubertetsblokkere og hormoner, eller å gjennomføre såkalte sex re-assignment kirurgiske inngrep på pasienter under 18 år, med unntak av de som allerede er til behandling eller de som deltar på kliniske studier, skriver National Review.

– Det viktigste punktet for enighet blant alle ekspertene, og dette må jeg understreke, er at det er et pressende behov for ytterligere, høykvalitets klinisk forskning, sier styrelederen for The Florida Board of Medicine, Dr. David A. Diamond.

Les også: Kampanjemedarbeider for Marco Rubio angrepet for å bære en DeSantis-hatt: – Republikanere ikke velkomne i vårt nabolag

Florida er også i dag blant ni stater som forbyr bruk av den statlige, universelle Medicaid helseforsikringen fra å betale for prosedyrer og tjenester relatert til kjønnsovergang.

Men det er ikke bare enkelte stater i USA som ser med kritiske blikk på kjønnskorrigerende inngrep.

I England har nylig den notoriske Tavistock kjønnsklinikk blitt stengt av myndighetene etter en årelang statlig undersøkelse. Funnene viste at klinikken hadde feilbehandlet og sviktet sårbare mindreårige, og at det «ikke var et trygt eller levedyktig langsiktig alternativ».

På spørsmål om kjønn tatt opp av barn som ble henvist til klinikken, hadde utfordringer relatert til psykisk helse blitt oversett.

Funnene fra undersøkelsen, som er gjennomført under ledelse av barnelegen Dr. Hilary Cass, viste at National Health Service (NHS) feilbehandlet unge som stilte spørsmål ved deres kjønnsidentitet:

Barn som uttrykte kjønnsforvirring ble ofte foreskrevet pubertetsblokkere, og ble innlemmet i kjønnsovergangs-prosesser etter så lite som én enkelt konsultasjonstime hos sakkyndig. Nå har Cass anbefalt en rekke tiltak for en radikal overhaling av helsetjenesten.

Storbritannias helseråd fastslo i fjor at det er «svært lite» bevis for at pubertetsblokkering hos barn med kjønnsdysfori er fordelaktig. Mer enn 70 prosent av barn med kjønnsdysfori vokser ut av det, viser funn fra en undersøkelse publisert i City Journal tidligere i år.

Ron DeSantis’ plan for skolereform, utformet for å forhindre progressiv ideologi fra å infiltrere statens offentlige skoler, skal gi foreldrene mer kontroll over barnas utdanning.

Tidligere i år signerte guvernøren en såkalt anti-grooming lov ment å forhindre lærere i å instruere elever fra barnehagealder til tredje klasse om seksuell legning og kjønnsidentitet.

Trump i Pennsylvania: – Den tause majoriteten er tilbake – sterkere enn noensinne

 

 

mest lest