INP og Norgesdemokratene puster KrF i nakken på ny Kantarmåling

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 7. februar 2023 | 18:07

Overskriftene peker på nok en dårlig Ap-måling. Faktisk tidenens dårligeste for partiet hos Kantar med 16,9 prosent. Dermed er de siste ukenes «opptur» foreløpig over.

Men i «bunn» skjer det også ting. For gruppen «Andre» får hele 6 prosents oppslutning.

Og TV2 har denne gang også ført opp de ulike partiene i et eget søylediagram. Der fremkommer Industri- og næringspartiet med 2,2 prosent og Norgesdemokratene med 2,0 prosent.

Så følger Liberalistene med 0,6 prosent, Sentrum med 0,5 og Konservativt med 0,4 prosent.

Nyinnvalgt medlem av INP, tidligere journalist Kjell Erik Eilertsen, har kommentert resultatene på sin Facebook-side.

– I Kantars partimåling for februar oppnådde «Andre» 6%. «Andre» er større enn Venstre, MDG og KrF, og puster Rødt i nakken. Industri- og Næringspartiet INP er det største partiet blant «Andre», med 2,2%. Det betyr at vi kun er 0,2 prosentpoeng bak KrF i målingen, skriver han.

Eilertsen har også ført opp et søylediagram som viser styrkeforholdet:

Når det gjelder endringer siden stortingsvalget i 2021, vektlegger Eilertsen at INP er «det fjerde mest fremgangsrike partiet målt i økt prosentpoengs oppslutning, med 1,9 prosentpoeng.»

– I Stortingsvalget 2021 oppnådde INP som nytt parti, kun 0,34%. Det betyr at oppslutningen rundt INP har gått nesten 6,5-gangen på et år og fem måneder, og vi har i skrivende stund nærmere 8.000 betalende medlemmer – det hurtigst voksende partiet i Norge, skriver han.

Og Eilertsen ser lyst på muligheten for stortingsplass for partiet etter 2025.

– I Stortingsvalget 2021 fikk vi 10.031 stemmer. Kantars ferske måling tilsier mer enn 65.000 stemmer. Partiene som i dag er representert på Stortinget har i gjennomsnitt 21.491 stemmer bak hver stortingsrepresentant, skriver han.

Det er Sp som har best uttelling med 14.391 stemmer mens urbane MDG får lavest, med 39.216 bak hver representant.

– Med en god geografisk spredning tilsier matematikken at INP vil kunne komme inn med tre mandater på Stortinget på dagens tall. Men det stopper ikke her. Målet er helt klart å passere sperregrensen og komme i posisjon før stortingsvalget i 2025 på et solid program, og valglister i alle valgdistriktene i landet, skriver Kjell Erik Eilertsen optimistisk.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Kjell Erik Eilertsen får sentral rolle i Industri- og næringspartiet (INP): Vil selv på Stortinget i 2025 (+)

 

mest lest