Dansk politiker åpner opp om forholdet til 15-åring

Avatar photo
Publisert 7. februar 2024 | 14:58

Mike Fonseca (29) sendte sjokkbølger gjennom Danmark da det ble kjent at han var kjæreste med en 15-åring. Nå åpner han opp om forholdet i danske Altinget.

Fonseca sitter nå som uavhengig representant i det danske Folketinget. Han ble utestengt fra Moderaterne da det kom ut at han var sammen med en jente som gikk i 9. klasse.

Fonseca har vært sykmeldt fra Folketinget siden november. Han skriver at saken har vært psykisk belastende for ham og at han nå er i ferd med å komme seg både fysisk og psykisk.

– For å gjøre en lang historie kort: Jeg er forelsket i et «dejligt menneske», som har en alder, som dessverre ikke passer inn i de interne atferdsreglene hos Moderaterne, skriver han i Altinget onsdag 7. februar.

Videre skriver han at han kanskje var naiv da han trodde at hans privatliv og hans rolle i Moderaterne kunne holdes adskilt.

Han legger til at forelskelsen ikke har ført til at han endret sine politiske meninger.

– I det øyeblikket jeg ble forelsket ble jeg ikke mindre Moderat, skriver han.

Fonseca mener hvem han er kjæreste med er hans private valg.

– Jeg tillater meg derfor å betrakte personer i alderen 15–17 år, som modne til å ta viktige valg, til dels myndige og med rettigheter til det meste.

– Og derfor anser jeg også kjæresten min sitt valg av meg – og mitt valg av kjæresten min – som et gjensidig modent valg av hverandre – ikke som en bindende avtale, siden vi ikke er gift, skriver Fonseca i kronikken.

Den seksuelle lavalder i Danmark er 15 år, og politikeren understrekte selv at forholdet er innenfor lovverkets rammer.

Fonseca forteller at han har fått støtte og hjelp fra familie og venner den siste tiden , i tillegg til profesjonell hjelp med å takle presset.

Jentas foreldre uttalte seg om forholdet i november i fjor. De sa at de visste forholdet kom til å skape debatt, men at de likevel godkjente det.

Foreldrene sier de har kjent Fonseca i flere år, og at han var blitt en venn av familien. Den danske politikeren be først kjent med jentas far gjennom deres felles interesse for motorsykler, for flere år siden.

Han skal ha kommet til foreldrene og fortalt at deres datter er «en utrolig sød pige», og at de to har blitt glade i hverandre, skriver Ekstra Bladet.

mest lest