Russland om fengslet amerikansk journalist: «Meningsløst» å mase

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. april 2023 | 04:10

USAs ambassadør til Russland har diskutert fengslingen av den amerikanske Wall Street Journal-journalisten med den russiske viseutenriksministeren, Sergei Ryabkov, melder nyhetsbyrået Reuters.

Spørsmål om konsulær bistand fra amerikanske myndigheter til journalisten, Evan Gershkovich, vil skje i henhold til retningslinjene, sier Ryabkov ifølge Reuters.

– Vi trenger å få konsulær tilgang til Evan, sa talsmann for det nasjonale sikkerhetsrådet, John Kirby, til journalister.

Det er «meningsløst» å mase og forsøke å legge press på Russland, heter det fra russisk UD.

Oppstyret rundt denne saken blåses opp i USA.

Gershkovich ble nylig arrestert byen Jekaterinburg i Russland, mistenkt for spionasje. Han er den første amerikanske journalisten som er siktet for dette siden 1986.

Wall Street Journal kaller anklagen grunnløs.

– Evans advokater fikk møte ham i fengselet i dag. De sier Evans helse er god, og at han er takknemlig for støtten han får fra hele verden, opplyser sjefredaktør i The Wall Street Journal, Emma Tucker, i en pressemelding tirsdag.

Onsdag svarte Kremls talskvinne, Maria Zakharova, på spørsmål fra journalister og sa at Moskva vil ignorere brev fra media-organisasjoner som har bedt om løslatelse av Gershkovich.

«Vaksineskeptikeren» Robert F. Kennedy vil bli president i USA

mest lest