Knusende tall for Støre: Historisk svak Ap-måling

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. juni 2023 | 08:06

På TV 2s kommunebarometer faller Arbeiderpartiet for første gang under 20 prosents oppslutning.

Med en oppslutning på 19,7 prosent kan Arbeiderpartiet dermed gjøre sitt dårligste valg siden partisamlingen i 1927, skriver TV 2.

Men slike tall tar nestleder og næringsminister, Jan Christian Vestre, med tilsynelatende knusende ro.

– Vet du hva, vi er et lag som er veldig motivert for denne valgkampen som bare har en eneste plan, og det er at vi skal opp, opp, opp, på målingene, fram til valgdagen, sier Vestre til kanalen.

Skjermbilde: TV 2.

Vestre har også en plan om hvordan mobilisere «gjerdesitterne».

– Vi har tusenvis av listekandidater over hele landet som nå skal ut og fortelle velgerne hvordan vi skal trygge arbeidet, styrke eldreomsorgen og sørge for at alle barn og unge får en god oppvekst, sier Vestre.

– Men det er under 100 dager til valget, og det ser ikke ut til at trenden går riktig vei for Arbeiderpartiet? Spør TV 2.

– Det er først nå valgkampen begynner for alvor, og jeg er helt sikker på at velgerne vil snakke mer om politikk, de vil høre om de konkrete løsningene på de utfordringene vi står i nå, svarer nestleder Vestere.

For de borgerlige partiene er det stort sett bare grunn til å smile over denne målingen. Til sammen får Høyre, Venstre, KrF og Frp 47,9 prosents oppslutning. Det er en fremgang på hele 11,7 prosentpoeng sammenlignet med valget for fire år siden.

mest lest