Ferske tall: Nordmenn mener koranbrenning bør være lovlig

Avatar photo
Publisert 7. august 2023 | 22:07

En meningsmåling fra InFact viser at 36,4 prosent av nordmenn mener koranbrenning bør forbys i Norge.

En knapp overvekt på 39,8 prosent mener koranbrenning ikke bør forbys. 23,8 prosent har svart «vet ikke».

Tallene står i sterk kontrast til en undersøkelse som ble gjennomført i februar. Da var det 44,5 prosent som ville forby å brenne koranen eller andre religiøse symboler, mens 33 prosent mente det bør være tillatt, og 22 prosent oppga «vet ikke» som svar.

Undersøkelsen fra tidligere i år var riktignok formulert noe annerledes. Spørsmålet om forbud var noe mer generelt, og handlet om brenning av både koranen og andre religiøse symboler. I den nye undersøkelsen blir respondentene kun spurt om koranbrenning.

Spesielt eldre nordmenn ønsker forbud mot koranbrenning.

Av de som er 65 år og opp mener 50,4 prosent at koran-brenning bør forbys i Norge. 29,3 prosent svarer «nei» og 20,3 prosent svarer «vet ikke».

Hos naboene våre i øst ønsker et flertall å forby koranbrenninger. En undersøkelse fra tidligere i sommer viser at 53 prosent av svensker mener det bør være forbudt å brenne hellige skrifter offentlig, mens 34 prosent mener det bør være tillatt. 13 prosent er usikre, skriver SVT, som har bestilt undersøkelsen fra Kantar Public.

Den siste tiden har Sverige opplevd mye uro i forbindelse med en rekke offentlige koranbrenninger. De har også fått sterk kritikk fra den muslimske verden.

mest lest