Storbritannia på kanten: Mobiliserer 6000 opprørspoliti

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 7. august 2024 | 08:01

Politiet i Storbritannia har mobilisert 6 000 opprørsbetjenter. Det kommer etter flere dager med store anti-innvandringsprotester.

Det melder Daily Mail.

Ifølge den britiske avisen er over 100 personer hittil blitt siktet etter en uke med opptøyer over hele landet.

Voldsomme opptøyer har allerede brutt ut i flere byer, inkludert Manchester, Liverpool, Plymouth og Birmingham, etter knivstikkingene i Southport som tok livet av tre unge jenter og skadet flere andre. Opptøyene startet utenfor en moské i Southport og spredte seg deretter over hele Storbritannia.

Opptøyene har ført til at hoteller som huser migranter er blitt satt i brann, og politiet har blitt angrepet med murstein og glassflasker.

Byer og tettsteder over hele England er utpekt som steder for demonstrasjoner. Arrangørene sier de vil fortsette til de blir hørt. Nesten 6 000 opprørspoliti er nå mobilisert for å håndtere uroen denne uken, ifølge politiet. De sier at situasjonen er «håndterbar» og håper at Storbritannia nå er «gjennom det verste» av kaoset.

Over 400 personer er nå arrestert, og direktøren for påtalemyndigheten, Stephen Parkinson, har sagt at de skyldige kan møte terroranklager.

– Hvis du bruker internett til oppfordring og planlegging av ulovlige handlinger, kan du bli siktet for de faktiske lovbruddene som følge av det du har gjort på nettet, sa Parkinson til BBC. Han advarte også de som opererer fra utlandet:

– Noen mennesker er i utlandet. Det betyr ikke at de er trygge.

Les også: Musk til Storbritannias statsministeren: – Burde du ikke være bekymret for angrep på «alle» samfunn? (+)

– Hvorfor gjentar de fleste britiske medier bare regjeringens synspunkter? skriver Elon Musk på X under et innlegg fra Leo Kearse, som skriver:

– Elon Musk gjør en bedre jobb med å holde regjeringen ansvarlig enn hele den britiske medien.

– To-nivå politisering er tydelig for hele verden. Grunnleggende sett sa muslimske samfunnsledere til politiet at de burde holde seg unna hvis de visste hva som var best for dem. Politiet visste at de var bevæpnet, visste at de gikk rundt i gatene på jakt etter folk å angripe, men nektet å møte opp for å håndheve loven. Denne politivirksomheten er delvis grunnen til at den britiske offentligheten er så rasende, skriver Tommy Robinson på X onsdag morgen.

mest lest