Israel svarer: Minst 232 palestinere er drept

Avatar photo
Publisert 7. oktober 2023 | 16:07

Israelske luftangrep på Gazastripen har drept minst 232 mennesker og såret minst 1610, opplyser palestinske helsemyndigheter.

Israel sa tidligere lørdag at de har begynt å angripe mål på Gazastripen som svar på de mange rakettene som militante palestinere har avfyrt mot Israel.

– Vi er i krig og vi vil vinne. Fienden skal betale en pris større enn de noen gang har gjort, sa statsminister Benjamin Netanyahu lørdag morgen.

Hamas gikk i dag til et storstilt angrep på Israel, både med raketter og fotsoldater som tok seg inn i gatene. Det israelske helsedepartementet opplyser at rundt 545 israelere være skadet og minst 40 er drept i Hamas sine angrep mot Israel.

Visesjef Saleh al-Arouri i Hamas sier lørdag ettermidadg at gruppen har et stort antall gisler, inkludert flere høytstående offiserer.

Tidligere er det rapportert at minst 50 israelere holdes som gissel etter at krigere fra Hamas tok seg over grensen til Israel og gjennomførte angrep både luft, sjø og land.

– Hva som kommer til å skje over de neste døgnene, det er tatt mange gisler, og det er drept svært mange sivile, så man kan regne med en kraftig opptrapping av konflikten de neste timene og dagene, sier FNs spesialutsending til Midtøsten, Tor Wennesland til NRK.

NATO, USA, EU og Norge har fordømt Hamas’ angrep mot Israel.

Iran har gitt en støtteerklæring til palestinerne i konflikten.

Les også: Israels forsvarsminister: Hamas har startet krig mot Israel

Les også: Militanter har tatt seg inn i Israel og skyter sivile i gatene

mest lest