Sjokkert over varaordførerens utbrudd: − Du e en kuk. En stygg jævla faen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. februar 2023 | 00:57

Varaordfører Espen Ludviksen har i en Snapchat-gruppe kalt Kristian Eilertsen (Frp) for en kuk, og uttalt at han skulle sørge for at han aldri kommer til makten.

På en lukket Snapchat-gruppe gikk varaordfører i Harstad Espen Ludviksen (Sp) til frontalangrep på Kristian Eilertsen (Frp), skriver Harstad Tidende.

På lørdag skrev Ludviksen: «Blir å bruke resten av mitt liv til å sørge for at du ALDRI kommer til noen som helst makt. Aldri!»

Men det stoppet ikke med det – han fortsatte: «Du e en kuk. En stygg jævla faen». Og avsluttet med: «Du e død førr mæ».

Det var flere personer fra Harstad som var med i  Snapchat-gruppen, deriblant Frp-politikeren og varaordføreren fra Senterpartiet.

– Jeg har beklaget til Eilertsen på sms. Jeg kommer også til å beklage når jeg møter han, sier Ludviksen til Harstad Tidende.

Til VG sier Frp-gruppeleder Eivind Stene at han er sjokkert over varaordførerens utbrudd:

– Vi har hatt et gruppemøte nå i kveld for å høre hvordan gruppa ser på det. Det er helt unison tilbakemelding på at denne typen oppførsel er helt uakseptabel.

Han sier til VG at Frp vil sende en henvendelse til Harstad Sp der de etterspør svar på hva slags konsekvenser dette bør få for varaordføreren.

Ordfører Kari-Anne Opsal (Ap) reagerer på opptreden til sin varaordfører. Hun har kontaktet Kommunesektorens organisasjon (KS) for hjelp om hvordan håndtere saken.

– Jeg har ikke sett meldingene, kun fått de referert. Det som er sikkert er at slik oppfører vi ikke mot hverandre. Jeg må søke råd om hvordan vi skal håndtere denne vanskelige saken. Er det et tilfelle som jeg skal ta tak i eller er det en sak mellom de to partiene, sier Opsal.

Erlend Wiborg (FrP) med stikk til innvandringsliberalister: – Lever fremdeles i en konstruert virkelighet hvor fakta er underordnet (+)

mest lest