Ukrainsk krigshelt drept i Bakhmut

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. mars 2023 | 05:14

Dmytro Kotsiubaylo ble av president Volodymyr Zelenskyj æret med ordenen «Ukrainas helt» for sin krigsinnsats i november 2021.

Nå forteller presidenten om Kotsiubaylos bortgang på Instagram.

– I dag ble Dmytro Kotsiubaylo, «Da Vinci», Ukrainas frivillige helt, mann av mot, drept i aksjon. En fighter av den 67. separate mekaniserte brigaden, en kommandør for en bataljon. Han ble drept i slaget nær Bakhmut, i kampen om Ukraina, sier president Zelenskyj i sin tale til nasjonen.

– Siden 2014 har han forsvart vår uavhengighet og verdigheten til vårt folk. En av de yngste heltene i Ukraina. En av dem hvis personlige historie, karakter og mot for alltid har blitt Ukrainas historie, karakter og mot, sier Zelenskyj, og fortsetter:

– I mer enn ni år har ukrainske helter kjempet for Ukrainas fremtid i harde kamper for landet. Fred og relativ sikkerhet i de bakre byene er deres bragd. Vår tillit til Ukrainas seier er deres motstandskraft og styrke.

Kotsiubaylo var ledende offiser i den frivillige bataljonen «Pravyj sektor», og sluttet seg aldri til Ukrainas regulære væpnede styrker, ifølge Forbes.

Den ukrainske politikeren Oleksiy Gonsjarenko omtaler Kotsyubailo slik:

– Helt av Ukraina Dmytro Kotsyubailo «Da Vinci» døde i kampen nær Bakhmut. Jeg kjente ham personlig og husker dagen da han ble tildelt tittelen helt i parlamentet. Han var en sann patriot. Det evige minnet om helten, skriver han på Twitter.

 

Grotesk video viser henrettelse av ukrainsk krigsfange

mest lest