Frp-Amundsen ut mot «radikale kvinnemennesker»

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 8. mars 2024 | 20:20

– Vet ikke opp eller ned på en penis, uttalte tidligere justisminister Per Willy Amundsen om «radikale kvinnemennesker». Nå får han refs fra egen partileder.

– Disse kvinnene har lyktes i å «holde menn tilbake», skriver Amundsen i et Facebook-innlegg om at gutter mislykkes og ofres, samt at skole og barnehage rammes av radikal kjønnsteori.

Det var Dagbladet som først opplyste om saken. Etter det avisen får opplyst, skal innlegget ha blitt publisert klokken 01.22 i natt. Det har siden blitt slettet.

VG var i kontakt med Per-Willy Amundsen, som først benektet å ha lagt ut et innlegg om kvinnedagen. Han avviste også spørsmålet om han hadde vært full. Senere innrømmet Amundsen overfor Dagbladet at han hadde drukket mye whisky natt til fredag, og bekreftet dette overfor VG senere på kvelden.

Amundsen sier til Dagbladet at han ikke kan huske å ha skrevet innlegget, i likhet med hva han hadde sagt til VG tidligere på dagen, men at det må ha vært han som hadde gjort det.

Minnene kom tilbake et sted på tidspunktene mellom VG og Dagbladets kontakt med han.

kjønnsteoris skapt av radikale kvinnemennesker som ikke vet opp eller ned på en penis

I innlegget uttalte Amundsen blant annet at «Vi betaler alle prisen. Gutter mislykkes over hele linjen. Skole og barnehage rammes av radikal og uforståelig kjønnsteori. Skapt av radikale kvinnemennesker som ikke vet opp eller ned på en penis.»

Artikkelen fortsetter.

Facebook-innlegget til Per-Willy Amundsen. Foto: Faksimile

– Det er ikke noe jeg ville skrevet i dag. Det hører ikke hjemme på en Facebook-side til en politiker. Det er et språk som ikke er greit, sier lederen av Stortingets justiskomité til Dagbladet.

På spørsmål om han kunne formulert innlegget annerledes, svarer eksstatsråd Amundsen at han egentlig ikke har noen interesse av å rettferdiggjøre språkbruken.

– Jeg kommer ikke til å beklage eller unnskylde, disse folkene fortjener ingen unnskyldning, sier Amundsen til Dagbladet.

Han sier imidlertid at han bør begynne å høre på kona.

– Det ble for mange whisky, det er det som er sannheten. Nå skal jeg begynne å høre på kona, og legge meg når det blir kvelden, svarte Amundsen.

Les også: Per-Willy Amundsen slettet Facebook-kommentarer: – Islamister kan reise til helvete

Nå får han kritikk fra egen partileder

Partileder Sylvi Listhaug reagerer sterkt på Amundsens innlegg og sier at det ikke er akseptabelt for Frps politikere å opptre på denne måten i sosiale medier.

– Vi forventer at våre stortingsrepresentanter hever seg over et slikt opphetet debattnivå i sosiale medier, sier Listhaug til Dagbladet.

Hun er imidlertid fornøyd med at Per- Willy har fjernet innlegget, og at han erkjenner at han ikke burde skrevet det han gjorde på Facebook. Uttalelsene er ikke noe FrP står inne for, understreker hun.

– Jeg er veldig skuffet over denne oppførselen. Det er ikke akseptabelt for våre politikere å oppføre seg slik i sosiale medier. Denne saken beklager jeg på vegne av partiet og vi vil følge opp dette internt, sa Listhaug til TV 2.

Amundsen fikk også kritikk tidligere på dagen for kommentarer om islam og arabere på Facebook, noe han heller ikke ønsket å beklage.

mest lest