Nicolai Tangen har snakket med Elon Musk: – Det er Vesten, ikke Russland, som driver med innflytelse på X

Avatar photo
Publisert 8. april 2024 | 19:59

Tesla og SpaceX-gründer Elon Musk er siste gjest på oljefondssjefens podcast «In Good Company».

I en direktesending på X snakket Nicolai Tangen og Elon Musk blant annet om utviklingen av kunstig intelligens og teknologiens fremtid, dataspillet Diablo 4, Tesla og selskapets kinesiske konkurrenter, kolonisering av Mars, og Musks personlige ambisjoner.

I samtalen sier Musk at han er opptatt av å utvikle kunstig intelligens som er politisk nøytral, og som ikke tar hensyn til woke-kultur og politisk korrekthet. Han viser til Googles KI, som måtte settes på pause fordi den genererte bilder av historisk hvite mennesker med sort hud. Musk, som selv har utviklet KI-en ‘Grok’, tror konkurrentene hans vil fortsette å prøve å lage politisk korrekte algoritmer fremover, men at de vil forsøke å skjule det.

Tangen forsøkte brått å endre tema til Kina. Musk avsluttet først sitt resonnement om KI, før han lattermildt sier at de godt kan snakke om Telsa og konkurransen de nå ser fra kinesernes elbilsatsing.

– Hva tenker du om Kinas satsing på elektriske biler? spør Tangen.

– Kina er definitivt konkurransedyktige, og de satser stort. Teamet mitt forteller meg at de lager gode elbiler. De er vår tøffeste konkurrent, svarer Musk.

Han sier videre at han er overbevist om at elbilen er fremtiden, og at elektrifiseringen vil skje i rykk og napp, men at vi til slutt vil se at alle biler vil bli elektriske.

Tesla-gründeren takker også Norge for vår satsing på elbiler, og sier han er svært fornøyd med hvor mange Teslaer som er å se på norske veier.

Oljefondssjefen spør også hva som skal til for at menneskeheten skal bli selvforsynt på Mars.

Musk, som også er grunnlegger av romfartsselskapet SpaceX, svarer at det til syvende og sist handler om hvor mye last man kan få sendt til Mars med hver flyvning.

Vi har planer om å få sendt en million tonn med last til Mars innen 20 år. Innen fem år håper vi å sende flere ubemannede skip til planeten, for å teste våre landingskapasiteter der.

Videre sier Musk at vi allerede i dag har all teknologien som skal til for å kolonisere planeten, og at det nå kun handler om å få sendt utstyret dit.

Hensikten med å etablere menneskeheten på Mars, er ifølge Musk å sikre vår fremtid, med Mars som en «back-up» i tilfelle noe skulle skje med jorda.

De to går så videre til å snakke om det sosiale mediet X, tidligere Twitter, som Musk kjøpte i 2022.

Hva er planene dine med X?

Hensikten er å styrke ytringsfriheten. Vi har gode erfaringer med å bruke «community notes» til å bekjempe falske påstander, hvor konkurrentene våre driver med sensur. Vi har det beste faktasjekkingssystemet på nettet, sier Musk.

Hva tenker du om Russlands innsats for å drive med innflytelse på sosiale medier?

– Vi ser ærlig talt ikke mye russisk aktivitet på X. Vi ser derimot at vestlige aktører gjør mye for å forsøke å påvirke, men ikke så mye fra Russland, svarer Musk.

Videre forteller gründeren at han er blitt kontaktet av myndighetspersoner som ønsker kontroll gjennom X, noe han anser som en trussel mot ytringsfriheten.

Avslutningsvis forteller Musk om arbeidstrykket han er under. Han er nemlig involvert i en lang rekke selskaper, deriblant X, Tesla, SpaceX, Neuralink og The Boring Company.

Jeg har jobbet opptil hundre timer i uken. Det er ikke noe jeg vil anbefale. Men skal man oppnå suksess, så må man være villig til å gjøre det som trengs. Men hundretimersuker må naturligvis forbeholdes kriser. Vanligvis finner jeg noen timer til å ta meg fri og spille dataspill, forteller Musk, før podcasten ble avbrutt av lydproblemer.

Samtalen ble avkortet etter en stund med mye tekniske problemer.

Podcasten kan høres på Tangens nyopprettede X-konto.

mest lest