Opprør i Finnmark Senterparti: – Folk er helt oppgitt og sjokkert

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. august 2023 | 10:19

Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum møter sterk motstand fra Nord-Norge etter å ha sagt ja til å elektrifisere Melkøya

Etter regjeringens ja til elektrifisering av Melkøya truer flere lokallag i senterpartiet med kollektiv utmelding fra partiet.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum og olje- og energiminister Terje Aasland hadde mandag klokka 19 møte med stortingspolitikere og fylkespolitikere.

Ifølge Dagbladet skal flere Sp-lokallag truet med kollektive utmeldinger, under Teams-møtet med Vedum og Aasland.

–  Folk er helt oppgitt og veldig sjokkert over at Senterpartiet i regjering går inn for elektrifisering av Melkøya. Det kom som lyn fra klar himmel og bryter med landsmøtevedtaket vårt fra 18. mars, sier lokallagsleder Jan-Olav Evensen i Lebesby i Øst-Finnmark til avisen.

Lebesby er langt fra det eneste lokallaget der masseutmelding er aktuelt, ifølge Dagbladet.

Tor Mikkola, førstekandidat i Nordkapp Sp:

– Jeg tror ikke Trygve skjønner alvoret. Han virket stolt over å presentere «en gavepakke» til Finnmark. Dette er så alvorlig at jeg mener han må gå av som leder, sier han til avisen .

Pressekonferansen med statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og olje- og energiminister Terje Aasland er klokka 12 tirsdag.

mest lest