Klagestorm mot NRK over dårlig Acer-dekning

Avatar photo
Publisert 8. september 2023 | 15:26

Kringkastingsrådet skal ha fått 1400 klager mot NRK de siste dagene for dårlig dekning av «Nei til EUs» Acer-søksmål av staten. Det melder Kampanje.

Leder for Ungdom mot EU, Kim René Hamre, har fortalt til nettstedet at han har oppfordret folk til å klage i sine egne kanaler.

– Det er kritikkverdig at NRK ikke har hatt en eneste sak om dette. Det er stor enighet om at dette er en historisk sak, uansett hva utfallet blir av søksmålet. Den setter presedens for alle lignende saker, sier Hamre til Kampanje.

Acer-avtalen har vært mye omdiskutert i media de siste årene.

I Høyesterett skal det nå tas stilling til om et alminnelig flertall i Stortinget kunne vedta EUs tredje energipakke. «Nei til EU» mener at Stortinget ikke kan avgi suverenitet til EU på den måten de gjorde i 2018. Stortinget, staten og regjeringsadvokaten på sin side mener det motsatte. «Nei til EU» tok spørsmålet til retten, og etter flere runder har saken endt i Høyesterett.

Hensikten er å finne ut om Norges tilslutning til ACER er gjort på feilaktig grunnlag.

Vil se på det etter valget

Nyhetssjef i NRK, Kyrre Nakkim sier til Kampanje at han har registrert engasjementet.

– Det var veldig uheldig at det kommer rett under valgkampen. Alle våre flater er fulle og våre reportere er i gang med å dekke den pågående valgkampen. Saken i Høyesterett vil nok ta litt tid, så da må vi komme tilbake med å se på hvordan vi skal dekke denne videre, sier han.  

Nyhetsjefen sier videre at NRK har dekket lignende saker tidligere, og at konklusjonen i Høyesterett vil bli interessant å se.

– Alle som har vært i Høyesterett vet at det er en veldig teknisk og komplisert juridisk diskusjon som foregår der. Resultatet vil være spennende politisk. Også er det sånn at man dekker ikke alt som skjer i Høyesterett, man ser på det store prinsipielle her, og vi kommer til å få tid til å komme tilbake til det etter valget.

mest lest