Listhaug: – Mer opptøyer hvis SV hadde styrt

Avatar photo
Publisert 8. september 2023 | 23:55

Innvandring og kriminalitet ble tema da Sylvi Listhaug (FrP) møtte Kirsti Bergstø (SV) i én-mot-én fredag kveld i den siste partilederdebatten før valget.

Håndhilsing, «hvit flukt», og opptøyer ble tatt opp som eksempler på flerkulturelle utfordringer.

Atle Bjurstrøm åpnet debatten med å spørre Bergstø om hun frykter at Norge kan få opptøyer slik som de vi har sett i Sverige og Frankrike.

– Det gjør jeg, hvis det er FrPs økonomiske politikk og velferdskutt som får rå, svarte hun.

Hun trekker frem tilbud om fritidsaktiviteter og gode skoler som løsninger for å hindre at Norge skal oppleve opptøyer og kaos.

Det fikk Listhaug til å reagere:

– Din tidligere partileder sa at Sverige var et lys i Europa under den forrige flyktningekrisen. Det lyset har fått problem som ingen andre land i Europa har. De har bomber, granater og drap på åpne gater fordi de tok imot flere enn de greide å integrere.

FrP-lederen legger til at noe lignende er i ferd med å utvikle seg i Norge.

Les også: Her får Mads Mikkelsen nok av «woke»

Bergstø kontrer med at det er FrP-lignende politikk som har gjort at Sverige har sett segregering i befolkningen.

– De har privatisert skoler og gitt mindre penger til sosiale grep. For at folk skal være trygge, så må vi sikre flyktninger opplæring og skolegang.

Listhaug kaller SVs politikk for «den verste fantasifortellingen» hun noen gang har hørt:

– Fremskrittspartiet er forskjellen på Norge og Sverige. Vi har holdt de andre partiene i øret i mange tiår. Da vi forlanget at innvandrere skulle lære seg norsk, sa de andre partiene at de måtte få beholde sin egen kultur og eget språk. Men nå har alle de andre fulgt i FrPs fotspor, og ingen mener dette lenger, sier Listhaug.

Hun tror Norge ville fått flere opptøyer hvis SV fikk bestemme:

– Se på opptøyene i Bergen for kort tid siden, og se masseslagsmålene i Oslo. Det ville blitt mer av dette hvis SV fikk styrt.

mest lest