Mener venstresiden er blitt for «woke»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. september 2023 | 05:43

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo mener at de røde partiene skyver gutter og menn fra seg ved å være for «woke».

Etter et illevarslende skolevalg for venstresiden vil han ta grep for å nå guttene – før høyresiden tar dem, skriver Klassekampen.

– Vi oppfattes som veldig politisk korrekte. Det er en stor avstand mellom venstresidens budskap og det guttene oppfatter som sine idealer og utfordringer i livet, sier Johansen til avisen.

Byrådslederen forteller at han møter mange som opplever at venstresiden er for moralsk selvtilfreds.

– Det mest populære Fpu-materiellet i valgkampen var klistremerker påskriften «woke is a joke». Har venstresida blitt for woke?

– Ja, det mener jeg. Det kommer selvfølgelig an på hva du legger i ordet, men den parodiske, overdrevne varianten er et problem, sier Johansen.

Med «woke» mener Johansen kanselleringskultur, moralsk fordømmelse av feil holdninger og strenge regler for hva som er lov å mene.

Raymond Johansen mener samfunnet ikke har råd til å la høyresiden vinne.

– Høyresida har et språk som kan appellere til unge, men de har ikke løsningene på utfordringene menn møter. Det folk ønsker, er i stort å finne tilhørighet, anerkjennelse og sin plass i samfunnet. Hvis vi ikke greier å gi svarene, er det fritt fram for ekstremt enkle løsninger og ytterliggående krefter. Det ligger en oppmagasinert frustrasjon, som vi må ta på det største alvor, sier han til Klassekampen.

mest lest