Seriemorder avslørt med over ti lik på kjøkkenet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. september 2023 | 07:43

En 34 år gammel mistenkt seriemorder har blitt arrestert i Rwanda etter at politiet fant minst ti lik begravd i et hull på kjøkkenet hans i landets hovedstad, Kigali.

Det opplyser myndigheter og lokale medier.

Den mistenkte seriemorderen er anklaget for å ha lokket sine ofre hjem fra barer i en forstad til hovedstaden.

Lokale medier melder om mer enn 10 døde, mens en kilde fra etterforskningsteamet fortalte det franske nyhetsbyrået AFP at antallet ofre er minst 14.

Den offisielle talsmannen for Rwanda’s Bureau of Investigation, RIB, Thierry Murangira, nekter å opplyse om antall ofre.

– Det vil de rettsmedisinske sakkyndige avgjøre i sine undersøkelser, sier han til lokale medier.

Den mistenkte hadde først blitt arrestert i juli, mistenkt for ran og voldtekt blant andre lovbrudd, men ble innvilget kausjon på grunn av mangel på bevis, sa han, sitert av lokale medier.

Etterforskningen fortsatte imidlertid, og han ble arrestert på nytt tirsdag og hjemmet hans ransaket, noe som førte til oppdagelsen av likene dumpet i en grop han hadde gravd på kjøkkenet hans.

– Den mistenkte tilsto at han lærte å drepe ved å se på kjente seriemordere. Han løste opp noen av ofrene sine i syre, sa RIB-kilden.

– Han studerte ofrene sine før han forfulgte dem og gikk vanligvis for de som mest sannsynlig ikke har nær familie eller venner for å passe på dem.

Murangira sa at den mistenkte under avhør hadde tilstått drapene og at foreløpige undersøkelser hadde funnet ut at ofrene var menn og kvinner.

– Han lokket ofrene sine, som overveiende var prostituerte, til sitt hjem, hvor han først stjal mobiltelefonene og eiendelene deres, deretter kvalt dem i hjel og begravde dem på kjøkkenet i det leide huset hans, sier han.

mest lest