– Vi gjør hver nordmann til NAV-klient

Avatar photo
Publisert 8. oktober 2023 | 03:31

Fredag la regjeringen frem forslag til statsbudsjett for 2024.

Budsjettet viser at regjeringen vil bruke 409,5 milliarder kroner fra oljefondet – en oppgang på 37,5 milliarder.

Gründer og investor Jens Rugseth er blant de mange som har rettet kritikk mot regjeringens pengebruk.

– Den første tanken min er sånn at dette statsbudsjettet er som for en United-supporter å se Liverpool spille. Det er drit kjedelig. Vi er i ferd med å gjøre hver eneste nordmann til Nav-klient eller støttemottaker fra staten. Selv for bedriftene er en av hovedpostene hvert år hvilke støtteordninger vi skal søke på neste år, sier han til Finansavisen.

Rugseth mener regjeringen er for opptatt av å skaffe penger til staten og legger for lite vekt på nordmenns privatøkonomi.

– Nå blir det nok et år med høye renter og negativ kjøpekraftsutvikling for Ola nordmann. Det er fordi regjeringen er så griske på egen vegne. Staten er ikke fornøyd på egne vegne før de har grepet på hver krone fra både folk og bedrifter, sier investoren.

Han flyttet til Sveits i 2022, har ingen planer om å flytte tilbake til Norge. For høye skatter er grunnen til utflyttingen, ifølge gründeren selv.

– Jeg fikk et brev fra Skatteetaten om at jeg måtte betale forskuddsskatt på 35 millioner kroner – det innebærer for meg at jeg må ta et utbytte som dekker forskuddsskatt, utbytteskatt og formuesskatt på totalt 55 millioner kroner, sier Rugseth.

– De pengene har jeg ikke, hevder han.

mest lest