Kraftig prisøkning for å lade elbil i Oslo: – Behold bensinbilen

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 8. desember 2022 | 15:39

Endringen gjelder fra torsdag kveld.

Det var bystyret i Oslo som onsdag vedtok å øke takstene for lading på kommunale ladeplasser. Prisen vil mer enn dobles.

– Med disse prisene anbefaler vi ikke oslofolk som er avhengig av gatelading om å bytte til elbil, sier generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen.

– Prishoppet er så høyt at det i verste fall kan bli dobbelt så dyrt å kjøre nullutslippsbil som en bensin eller dieselbil. Her velger man altså å straffe dem som har fulgt byrådets oppfordring om å velge nullutslipp, sier Morten Edvardsen (Sp) til Avisa Oslo.

Å lade på kommunenes gatepunkter er i praksis hjemmelading for de som ikke har egen parkeringsplass.

Dette er tredje gang på et år at Oslo kommune øker prisene på gatelading, skriver Aftenposten.

Elbilforeningen er bekymret.

– Med disse prisene anbefaler vi ikke oslofolk som er avhengig av gatelading om å bytte til elbil, sier generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen til elbil.no.

Årsaken er avgiftsøkningen er strømpriser.

Lader du for eksempel en eldre elbil som har et forbruk på 2 kilowattimer per mil og som du lader på maks 3,6 kW effekt via en ladestolpe som kan levere 22 kW, får du en drivstoffkostnad på 34 kroner per mil, skriver elbil.no

– De som lader elbiler har hittil betalt mindre enn det kommunen har betalt for strømmen. Med endringene i takster vil det man betaler i større grad reflektere de utgiftene kommunen har med å tilby lading på kommunal plass, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

Sveits kan forby bruk av elbiler

mest lest