To av varslerne har anmeldt psykiater Finn Skårderud til politiet

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 9. februar 2023 | 10:44

iNyheter har skrevet flere saker om anklagene mot det de andre mediene omtaler som «psykiateren». Nå har to av varslerne gått til politiet og anmeldt ham.

«De har varslet om det de mener er overgrep, rolleblanding, manglende og uprofesjonell behandling. Nå har de anmeldt psykiateren til politiet, skriver Aftenposten. Det er deres bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen som bekrefter dette.

«På bakgrunn av en rekke henvendelser til mine klienter og meg de siste dager så opplyses herved at det er inngitt to separate politianmeldelser fra to av mine klienter i saken som gjelder den psykiateren som statsforvalter har åpnet tilsynssak på,» sier hun.

Anmeldelsene skal gjelde seksuallovbrudd, brudd på forsvarlighetskravet i helsepersonelloven, samt mulig dokumentfalsk.

Sakene er nå under etterforskning og det er politiets ansvar å avklare om det foreligger straffbare forhold, og hva disse i såfall er, uttaler bistandsadvokaten.

– Dette er helt ukjent for meg. Vi får sette oss inn i hva dette gjelder, sier Finn Skårderuds advokat Halvor Helle til Aftenposten torsdag morgen.

Det er Victoria Nordberg (38) og Miriam (35) som tidligere har stått frem i VG, som har anmeldt.

Sistnevnte har hevdet at Skårderud gjorde tilnærmelser mot henne og la seg oppå henne mens hun var 13 år og hans pasient tilbake i 2001.

Det er foreløpig kun iNyheter som har navngitt den kjente psykiateren.

Det hele startet i fjor høst da Hilde Rød-Larsen skrev en selvbiografisk roman der hun blant annet omtalte det hun mener var overgrep fra en psykiater.

Rød-Larsen var aldri formelt sett Skårderuds pasient, men traff den 18 år eldre psykiateren på et selskap hos sin far, den kjente diplomaten og Ap-mannen Terje Rød-Larsen. Det var Rød-Larsen som ett år senere tok kontakt med Skårderud, noe som ledet til en seksuell relasjon.

Hun har senere ment at Skårderud brukte sin kunnskap om spiseforstyrrelser til å tilegne seg sex.

Undertegnede har kommentert beskyldningene mot Skårderud i kommentaren under.

Hva skal vi tro om beskyldningene mot Finn Skårderud? (+)

mest lest