Trump vinner Nevada

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. februar 2024 | 07:44

Donald Trump vant republikanske presidentnominasjon i Nevada og De amerikanske Jomfruøyene torsdag.

Dermed kom Trump nærmere å bli hans partis kandidat til Det hvite hus og en sannsynlig gjentakelse av duellen mot Biden i november.

Som den ledende kandidaten i sitt partis nominasjonsløp, var Trump den eneste betydelige deltakeren i Nevadas valgmøter (kaukaser) og var forventet å sikre seg statens 26 delegater til partiets nominasjonskonvensjon i juli. Dette kom etter at han torsdag kveld ble utpekt som vinner av Edison Research, ifølge Reuters.

«Det var en enorm oppslutning,» sa Trump til tilhengerne under en seiersfeiring på Treasure Island Resort and Casino i Las Vegas. «Jeg tror ikke vi har sett noe lignende tidligere.»

Nikki Haley led et pinlig nederlag i Nevadas primærvalg tirsdag, og endte bak stemmesedler merket «ingen av disse kandidatene».

Tidligere på torsdag vant Trump enkelt på De amerikanske Jomfruøyene, og la til fire delegater i sitt kandidatfølge. Den tidligere presidenten vant 182 stemmer, eller 74% av de 246 stemmene som ble avgitt der, og slo sin siste gjenværende utfordrer i det republikanske løpet, Nikki Haley, som fikk 26% støtte med 64 stemmer.

mest lest