Sterke bilder: Tilfeldige ofre skutt av sinnsforvirret person i New York

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 9. juli 2023 | 19:21

En forvirret 25 år gammel latinamerikansk mann skjøt fire tilfeldige personer og drepte én mens han kjørte rundt i New York City på en scooter. Politiet opplyser at den mistenkte hadde en «psykisk helsekrise».

«Skyteturen» i Brooklyn og Queens lørdag varte i to timer. 25-åringen var i besittelse av en 9 mm halvautomatisk pistol med et magasin med høy kapasitet og en «ulovlig» scooter, sa New York-politiets første visekommissær Edward Caban på en pressekonferanse ifølge NBC News.

Politikilder sa at den mistenkte «ser ut til å lide av følelsesmessige eller mentale problemer.» NYPDs assisterende sjef Joseph Kenny bemerket at den mistenkte var en latinamerikansk mann.

Skyteepisodene startet da den mistenkte skjøt en 21 år gammel mann i skulderen i Cypress Hills. Omtrent 20 minutter senere skjøt den mistenkte en 87 år gammel mann en gang i ryggen på Jamaica Avenue nær 108th Street. En 44 år gammel mann ble angivelig skutt i ansiktet nær 126th Street og er fortsatt i kritisk tilstand. Og en 63 år gammel mann ble skutt i skulderen på 134th Street.

«Vi vet ikke motivet … Hvis du ser på demografien og stamtavlen til ofrene, er de alle forskjellige,» sa Kenny.

«På dette tidspunktet viser videoen at han ikke sikter mot noen. Han følger ikke noen mens han kjører på scooteren sin, han skyter tilfeldig folk,» fortsatte han.

mest lest