Zelenskyj fordømmer russisk rakettangrep

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. august 2023 | 07:53

President Zelenskyj anklager Russland for å ha gjennomført angrep mot redningsarbeidere.

Han fordømmer Russlands dobbelt rakettangrep mot byen Pokrovsk øst i landet.

– Dette er en overlagt beslutning av terroristene for å påføre mest mulig smerte og ødeleggelser, sier Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale til nasjonen.

Ifølge lokale myndigheter var det to raketter av typen Iskander som traff byen med 40 minutters mellomrom mandag kveld. Det andre rakettnedslaget skal ha funnet sted mens ukrainsk helsepersonell allerede var i gang med redningsarbeid etter det første rakettnedslaget, skriver NTB.

Redningsarbeidere og sikkerhetspersonell , var blant ofrene, ifølge lokale myndigheter.

Ifølge Zelenskyj ble ni drept og 82 personer såret.

Mer enn ti blokker, et hotell, apotek, butikker og kafeer ble påført skader i rakettangrepet, ifølge Pavlo Kyrylenko, som leder militæradministrasjonen i Donetsk.

To droner skutt ned nær Moskva

To ukrainske droner på vei mot Moskva ble skutt ned, opplyser russiske myndigheter onsdag, det siste angrepet rettet mot hovedstaden.

Moskvas ordfører Sergej Sobjanin skriver på Telegram: «To kampdroners forsøk på å fly inn i byen ble registrert. Begge ble skutt ned av luftforsvar».

Nødetatene var på stedet, sa han, men han oppga ingen omkomne.

Han sier at den ene dronen ble skutt ned i Domodedovo-området i den sørlige utkanten av byen, mens den andre ble skutt ned i motorveiområdet Minsk, vest for hovedstaden.

mest lest