Ny video viser livredde festdeltagere som gjemmer seg for å unngå et hagl av kuler fra Hamas-terroristene

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. oktober 2023 | 11:53

En ny video viser livredde israelske festdeltagere som gjemmer seg i busker og kratt for å unngå et hagl av kuler fra Hamas-terroristene som massakrere rundt 260 sivile.

Overlevende etter angrepet la ut klipp på sosiale medier, som viser hvordan de gjemme seg under busker og spille inn stille avskjedsmeldinger til sine kjære mens de så ofrene bli drept én etter én.

Mange lå stille i ren redsel i mer enn fem timer før de hørte lyden av væpnede redningsmenn som snakket på hebraisk, skriver Daily Mail.

Den palestinske militante gruppen stormet Supernovafestivalen som hadde funnet sted nær Kibbutz Re’im, nær Gazastripen, som en del av deres overraskelsesangrep mot Israel lørdag.

Skremmende opptak viser uskyldige sivile som skriker mens skudd avfyres mens politiet blir sett forsøke å hjelpe folk med å evakuere. Noen høres rope «gå, gå, gå!» mens de spurtet bort fra de møtende lastebilene som fulgte etter og sprayet kuler.

Den israelske redningstjenesten Zaka bekreftet grusomheten og sa at de hadde funnet minst 260 drepte i kjølvannet av angrepet.

Les også: Tysk turist blant de drepte

Lik av unge festlystne ble sett stablet oppå hverandre i provisoriske telt søndag kveld mens nødhjelpsarbeidere prøvde å identifisere dem.

Mandag vises opptak av bevæpnede menn som henrettet sivile mens de lå i sanden før de rev gjennom lommene og tar med seg verdier fra bilene.

Opptak fra kjølvannet av angrepet viser tomme festivaltelt, med forlatte biler av de som prøver å rømme strødd på siden av veien.

Les også: Tysk mor ber om hjelp – datter vist livøs i Gaza

mest lest