DeSantis til Israels statsminister: – Fullfør jobben en gang for alle

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. november 2023 | 06:47

Natt til torsdag gikk den tredje TV-sendte debatten mellom republikanernes presidentkandidater av stabelen i Miami i Florida.

Donald Trump uteble igjen. I stedet holdt han sitt eget velgermøte i Hialeah – under en halvtime i bil unna debattscenen, skriver nyhetsbyrået AP.

Velgerne i USA fikk høre fra Florida-guvernør Ron DeSantis, tidligere FN-ambassadør Nikki Haley, Sør-Carolina-senator Tim Scott, tidligere New Jersey-guvernør Chris Christie og forretningsmannen Vivek Ramaswamy, i debatten som sendes på NBC.

Den økende fattigdom i USA og krigen mellom Israel og Hamas var blandt temaene på agendaen.

Trumps rivaler om nominasjonen som den republikanske presidentkandidaten lovet ubetinget støtte til Israel, samtidig som de angrep president Joe Biden for blant annet å ha oppfordret til en våpenhvile.

Kandidatene ble spurt om hva de ville si til Israels statsminister, Benjamin Netanyahu.

– Jeg vil si til Bibi, fullfør jobben en gang for alle med disse slaktere fra Hamas, de er terrorister, sa Florida-guvernør Ron DeSantis, og brukte Netanyahus kallenavn, Bibi.

Nikki Haley og Tom Scott støttet også ubetinget Israel.

– Det siste vi trenger å gjøre er å fortelle Israel hva de skal gjøre. Det eneste vi burde gjøre er å støtte dem og eliminere Hamas, sa Haley.

Ut mot Trump
DeSantis benyttet også muligheten i debatten med å lange ut mot USAs tidligere president Donald Trump.

– Donald Trump er en veldig annen fyr enn han var i 2016. Han skylder dere å være her på denne scenen og forklare hvorfor han fortjener en ny sjanse, sa DeSantis.

Ron DeSantis sier hvorfor han skal være den nominerte over Donald Trump:

New Jersey-guvernør Chris Christie  argumenterte for amerikansk styrke i verden:

– De av oss som glemmer historien er dømt til å gjenta den.

Haley til Ramaswamy: Du er bare avskum.

mest lest