Lurås #3 med Stig Roar Wigestrand: Bullshitjobber, rebeller, improvisasjon, jazz, ledere, staten, næringslivet, vaksiner

Avatar photo
Publisert 10. januar 2023 | 20:52

Stig Roar Wigestrand har doktorgrad i improvisasjon og foreleser nå på lærerutdanningen ved Universitetet i Sør-Øst Norge. Han er jazzmusiker og utdannet ved Musikkhøgskolen. I flere år var han foreleser og konsulent i næringslivet med fokus på innovasjon og endring.

I denne samtalen kommer man inn på en rekke temaer. Hvorfor er det så vanskelig å tenke nytt? Vil ledere egentlig ha motforestillinger? Hvem er det som klatrer i systemet? Hva gjør de sosiale mediene med individer og samfunn? Hvorfor lot vi oss kue under koronapandemien? Det snakkes om bullshitjobber, hvordan man bør ta lærdom av koronpandemien og mye mer.

Wigestrand fikk først en artikkel som var kritisk til koronavaksineringen av barn publisert av Nettavisen, men etter få timer ble det avpublisert. Han ble senere angrepet på lederplass i avisen og anklaget for å spre konspirasjonsteorier. Wigestrand forteller sin versjon her.

Vi må stille flere spørsmål, mener førsteamanuensisen. Og det blir det tid til i denne samtalen.

Du kan se Podkast 1 med Glenn Diesen her – og Podkast 2 med Geir Ugland Jacobsen her.

Sendingene finnes også på Spotify. Abonnér på iNyheter på YouTube og Spotify.

Vi beklager tidvis dårlig lyd. Det blir nye mikrofoner til neste sending.

Godt nytt år – til et land, et folk og en verden i endring

mest lest