Tidligere leder av Aps homonettverk om Giske: – Stakkars kone og barn, sier jeg bare

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 10. februar 2023 | 17:56

Det var i en melding på Facebook etter NRK Debatten torsdag kveld at Ap-medlem og LO-topp Bård Nylund henviste til Trond Giskes kone og barn.

«Kan du ikke finne på noe annet å bruke tida di på enn å gnage rundt i det partiet du selv trakk deg som nestleder fra», startet Nylund innlegget med.

Nylund (41) er profilert Ap-medlem og har tidligere ledet homonettverket i partiet (2004-06). Fra 2011 til 2015 ledet han Landsforeningen for homofile og lesbiske. Nå er han leder av organisasjonsavdelingen i LO.

– Stakkars Haddy

Nylund trakk deretter Giskes kone Haddy N’jie og parets barn inn i den politiske debatten som nå raser i Ap etter at Nidaros Sosialdemokratisk Forum, som Giske leder, har fått over 3000 medlemmer.

«Stakkars kone og barn, sier jeg bare, som må holde ut med bråk og spetakkel og konflikt fordi mann og far på død og liv skal klamre seg til en slags makt», fortsetter Nylund.

Det er Dagbladet som har skrevet om saken. Nylund slettet innlegget en tid etter, etter hans egen påstand på Facebook fordi han fikk så mange private og støttende henvendelser om innlegget.

Ifølge Nylund var det mange som ikke våget å støtte innlegget i all åpenhet på Facebook og de sendte ham private meldinger istedet.

Men nå er også det innlegget slettet, og Nylund har fredag ettermiddag lagt ut en ny melding – i det tar han mer selvkritikk.

God helg alle sammen! Så vil jeg si følgende:

Det er en god ide å tenke seg om før man i affekt legger ut noe på sosiale medier. Det er en god ide å forholde seg så saklig man kan. Det er en god ide å ikke trekke inn folks familie i kommentarer man skriver. På disse tre punktene levde jeg ikke helt opp til standarden i en statusoppdatering i går, og det beklager jeg.

Så – igjen ha en god helg, og pust med magen og tell til ti neste gang du blir lei og provosert. Det skal jeg øve meg på.

Trond Giske har ingen fremtid i Ap: Han burde starte et nytt parti (+)

mest lest