Stakkars Jonas – stakkars Norge

KNK
Publisert 10. februar 2024 | 21:34

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Regjeringen har fått et karakterkort. Det ble stryk.

Hvis man skal oppsummere Jonas Gahr Støre med ett ord, så er det skoleflink: Her er gutten som kommer seg inn på en av Frankrikes beste skoler og uteksamineres som den beste.

Jonas  var ikke bare flink. Han var superflink. Og så ble han statsminister.

Laget han valgte har vist seg å være kanskje den mest skuffende gjengen noensinne. Hvis de ikke svindlet med pendlerboliger, så utnevnte de venner, eller hadde ektefeller som tradet aksjer, eller jukset seg til en master, og ble erstattet av folk som har svindlet med medlemstall for å få offentlige penger

Laget til Jonas er en gjeng juksemakere.

Denne uken fikk gjengen med juksemakere et karakterkort. Det som har fått navnet «Rådgivende utvalg for finanspolitiske analyser» kom med sin rapport om hvordan det går med regjeringens finanspolitikk (finanspolitikk er som kjent alt regjeringen bruker penger på, og hvordan de finansierer bruken).

Det gikk ikke så bra. Utvalget konkluderer med at regjeringen gjør massevis av dumme ting som i fremtiden vil gi oss store problemer.

Hør bare: Den roter sammen nærings- og klimapolitikk, den gidder ikke engang skaffe seg kunnskap om hva som kan gjøres med de mange som står utenfor arbeidslivet, og skatteendringene skjer uten mål og mening, flyktningene våre jobber for lite, og mye mindre enn i f.eks. Danmark, og regjeringen skatter arbeid for mye og feil …

At kronekursen er tilbake på sin fallende trend, er åpenbart når man leser den rapporten. Hvem med vettet i behold vil investere i dette landet på sikt?

Tydeligere kan det ikke sies at vi har en finansminister som er uegnet for jobben. Hvis finansminister Trygve Slagsvold Vedum eide skam, så burde han gå av etter en slik tilbakemelding.

Men manglende skamfølelse er vel den beste forutsetningen for en karriere som statsråd hos Støre. De fleste av oss ville kjent på for mye skam til å holde på som en Trettebergstuen eller en Tajik. Eller en Vedum.

Dessverre må vi nå bruke preteritum, fortidsformen, om Støres flinkhet. Støre var flink. Nå er han leder, vår fremste, og en ganske så elendig en.

Det er patetisk når Støre slipper alt han har i hendene for å rote frem sitt gamle vitnemål til Dagens Næringsliv. Tenk hvis han hadde vært like opptatt av resultater som han er av å sole seg i glansen over et karakterkort fra åttitallet?

Og om han mislykkes i innenrikspolitikken, så står det ikke stort bedre til i utenrikspolitikken, hvor Støre burde vært en mester. Bortsett fra å helle penger over palestinere og ukrainere, er det vanskelig å finne hva som egentlig er Støres utenrikspolitikk? Espen Barth Eide drar over hele kloden og fremstår som den vestlige politikeren som satser alt på å fortsette et slags vennskap med Hamas. Samtidig forstår selv araberverdenen at en fremtid hvor Hamas spiller en rolle ikke er mulig.

Barth Eide gjør alt han kan for å gjøre Norge populært i Teheran.

Hvorfor er det viktig for Norge å være populært hos ayatollahene? Må Ap smiske sånn for muslimske velgere? Da er innvandringspolitikken enda verre stilt, enn selv jeg har trodd. 

Jeg vet at denne teksten er springende nå. Litt finanspolitikk, litt Støres personlig, litt statsrådenes skamløshet og litt om en utenrikspolitikk som sikkert er bra … for Teheran. Den er springende rett og slett fordi vi har en regjering som mislykkes nesten overalt. Hvis denne regjeringen først hopper ned i en salatbolle, så fortsetter de å tråkke i salaten, og kravle seg ut av bollen makter de ikke. 

Når tar det slutt?

Hold ut!

Det er valg høsten 2025. Da kan vi bytte ut Jonas Gahr Støre med Erna Solberg, den politikeren som er enig med ham i nesten alt. Det blir fint det!

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Gaza, innvandring, skole, samfunnstjeneste, Sindre Finnes, Trump

mest lest