Trump hardt ut mot det «todelte rettssystemet» for å ikke tiltale «den korrupte» Biden

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 10. februar 2024 | 09:03

Donald Trump gikk fredag kveld hardt ut mot det «todelte rettssystemet» under sin tale på NRA’s Great American Outdoor Show i Pennsylvania.

Trump viste til at spesialetterforsker Richard Hur valgte å ikke tiltale president Biden for kriminelle handlinger.

«Vi har et sykt og korrupt, todelt rettssystem i landet vårt,» sa Trump fra en fullsatt arena i Harrisburg, Pennsylvania.

«Som et eksempel ble det nettopp kunngjort at Joe Bidens justisdepartement ikke vil reise noen tiltale mot den korrupte Joe, til tross for at han bevisst beholdt og offentliggjorde skuffer med ultra-klassifiserte nasjonale sikkerhetsdokumenter,» sier Trump.

Hur hadde gjennomført en måneder lang etterforskning av Bidens besittelse av klassifiserte dokumenter, og besluttet til slutt å ikke rettsforfølge presidenten kriminelt.

«Vi konkluderer med at ingen kriminelle anklager er berettiget i denne saken,» står det i rapporten som ble offentliggjort torsdag, ifølge Fox News. «Vi ville ha kommet til samme konklusjon selv om justisdepartementets politikk ikke utelukket kriminelle anklager mot en sittende president,» heter det.

Spesialetterforskeren beskrev også Biden som «en sympatisk, godt ment, eldre mann med dårlig hukommelse», og presidenten holdt senere samme dag en pressekonferanse for å adressere bekymringene rundt hans mentale helse.

Trump sa at Biden ikke er beskyttet av Presidential Records Act siden han ikke var president på tidspunktet for dokumentene, og argumenterte for at Det demokratiske partiet prøver å «dreie Bidens dokumentkatastrofe til, et ‘Åh, men var ikke Trump verre?'»

«Nei, nei nei, Trump var småpoteter i sammenligning. Det var 50 år siden, og han gjorde mye av det da han var veldig ung. Han var mentalt litt bedre enn han er nå,» sa Trump.

I Florida ble Trump siktet for angivelig å ha mishandlet klassifiserte dokumenter etter presidentskapet sitt, og han er planlagt å stilles for retten den 20. mai. Trump sa under NRA-arrangementet at han er dekket «av den svært viktige Presidential Records Act, og derfor gjorde jeg absolutt ingenting galt. Ingenting.»

mest lest