Her blir ulovlige migranter stoppet på vei inn i USA

Avatar photo
Publisert 10. mai 2023 | 23:55

Spenningen er høy ved grensen mellom USA og Mexico dagen før «Title 42» går ut på dato.

«Title 42» er navnet på en føderal lov i USA som stammer fra 1944. Hensikten med loven er å gi politisk handlingsrom til å håndtere smittsomme sykdommer. Da covid-pandemien herjet, brukte daværende president Donald Trump denne loven for å tillate raske og effektive utvisninger av ulovlige migranter.

Siden den gang har «Title 42» blitt beskrevet som et sentralt redskap for å håndtere strømningene av ulovlige migranter ved USAs grense til Mexico.

Men i morgen utgår denne loven.

Lokale myndigheter forbereder seg derfor på at det nå kan komme enorme mengder migranter inn i USA. Den siste tiden har det blitt delt bilder fra grensen, som viser enorme mengder flyktninger på vei inn i landet.

I forbindelse med sluttdatoen på «Title 42», har Joe Biden valgt å gjeninnføre en ordning først innført av Donald Trump da han var president. Biden tordnet den gang mot Trump for å innføre ordningen han nå selv velger å bringe tilbake.

Ordningen går ut på at migranter ikke får søke om asyl i USA hvis de har unnlatt å først søke om asyl i andre land de reiste gjennom på vei til USA, for eksempel Mexico.

Les også: Biden-familien skal ha mottatt 100 millioner fra utlandet

På tirsdag skal de ha blitt registrert over 11.000 migranter som forsøkte å krysse grensen til USA, ifølge The Daily Wire.

Myndighetene har sett en stabil økning av migranter som har strømmet til grensen de siste ukene.

Greg Abbott, guvernøren i Texas (R), har beordret 11.200 rettshåndhevere til grensen. Samtidig har Biden sendt 1.500 personer for å betjene ulike behov ved grensen.

Journalister på stedet har delt en rekke videoer og bilder på sosiale medier som viser hvordan situasjonen har vært ved grensen de siste dagene.

Her kan du se tropper fra den amerikanske nasjonalgarden nekte ulovlige migranter adgang til USA:

Journalisten Todd Bensman anslår at flere tusen migranter krysset grensen i går morges, på bare noen timer.

Bensman delte denne videoen, som viser migranter klatre opp fra Rio Grande-elven ved Brownsville. De bryte seg så gjennom et nettinggjerde for å komme seg inn i USA:

mest lest