Riksdagspolitiker går av etter å ha sunget med til «L’Amour Toujours»

Avatar photo
Publisert 10. juni 2024 | 19:25

David Lång, representant for Sverigedemokraterna, forlater nå Riksdagen ifølge flere svenske medier.

SD-representanten var ikke klar over at han ble spilt inn på lydopptak da han sang med til diskolåten «L’Amour Toujours» under en valgvake i forbindelse med EU-valget.

Låten fra 1999 har den siste tiden blitt populær igjen etter at et klipp fra tyskland gikk viralt verden over, hvor man kan høre flere unge mennesker på fest synge med til låten med sin egen tekst: «ausländer raus, Deutschland den deutschen», som betyr «utlendinger ut» og «Tyskland for tyskere». Mellom 27. mai og 2. juni var låten på førsteplass på iTunes i Tyskland.

En av Expressens reportere var i gang med et intervju av en annen Sverigedemokraterna-politiker, da man kan høre Lång synge «ausländer raus».

– Oi shit, spiller du inn det her, utbryter Lång da han oppdager opptaksutstyret.

Ifølge Expressen ble Lång fysisk da han så at det ble spilt inn lydopptak. Han prøvde å frata reporteren opptaksutstyret.

I sosiale medier kan man se opptak fra valgvaken hvor en gruppe mennesker danser og synger med til teknolåten.

Sangteksten har vakt reaksjoner blant misfornøyde personer på venstresiden. I norske og svenske medier omtales teksten som rasistisk.

Mandag ettermiddag sier Lång til den svenske avisa Aftonbladet at han skal snakke om hendelsen med leder for Sverigedemokraterna i Riksdagen, Linda Lindberg.

– Utover det har jeg ingen kommentar, sier han til en påtrengende journalist under et videointervju.

Nå trekker Lång seg fra Riksdagen etter 14 år som innvalgt politiker. Det skriver svenske Aftonbladet.

mest lest