Tre ungdommer ranet i Oslo – politiet beskriver gjerningspersonene

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 10. juni 2024 | 06:41

Tre gutter ble fraranet mobiltelefonene sine på Smestad i Oslo søndag kveld.

– Vi har vært på Smestad etter melding om at tre gutter i starten av tenårene ble fraranet mobilene sine av tre noe eldre gutter. Vi har ikke funnet de mistenkte, men vi har gode spor som vil hjelpe oss videre i etterforskningen, skriver politiet på X klokken 22.25 søndag kveld.

Mandag morgen klokken 5.30 var gjerningspersonene fortsatt på frifot, ifølge opplysninger fra politiet til NTB. Ranet skjedde nær T-banestasjonen, og politiet mottok melding om hendelsen rundt klokken 21 søndag kveld.

– De mistenkte er midt i tenårene og er sannsynligvis to til fire år eldre enn de fornærmede, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand ved Oslo politidistrikt til NTB.

Leting uten resultat
Politiet gjennomførte en omfattende leteaksjon etter de tre gjerningspersonene i området, men uten å lykkes. Både politihelikopter og hundepatruljer ble satt inn i søket, men forsøk på å spore mobilsignaler har ikke gitt resultater.

Beskrivelser av gjerningspersonene

Politiet har gitt ut signalement på de tre mistenkte:

  • Den ene er beskrevet som en afrikaner med svarte klær.
  • Den andre er mørkhåret, noe lysere i huden, og hadde på seg en grå joggedress.
  • Den tredje er lyshudet og var iført jeans.

Mulig del av større ransbølge

Det har vært en bølge av ungdomsran i hovedstaden de siste dagene. Tidligere i uken ble en 16-åring varetektsfengslet, mistenkt for tolv ran, og en 13-åring er også koblet til flere av disse.

– Siden 21. mai har vi registrert 12 ranssaker med totalt 24 fornærmede. Vi utelukker ikke at tallene kan stige, sa Jane Bechmann Dahl, leder for felles enhet for forebygging hos politiet i Oslo, til NTB torsdag ettermiddag.

Politiet oppfordrer alle som kan ha informasjon om ranet eller de mistenkte til å ta kontakt.

mest lest