VIDEO: Skarpskytter skjøt gisseltaker i hodet gjennom en dataskjerm

Avatar photo
Publisert 10. juni 2024 | 21:45

Sheriff-kontoret i Flordia har offentliggjort en video som viser en bankraner som holdt to gisler bli skutt i hodet av en kule som først penetrerer en dataskjerm.

– Det var planlagt og med vilje, sier politiet om det imponerende skuddet som umiddelbart nøytraliserte gisseltakeren.

Det var et stort antall spesialpoliti som aksjonerte mot banken hvor en raner holdt to gisler. De forsøkte først å forhandle med gjerningsmannen. Etter at det oppstod fare for at han kunne bruke dødelig makt mot gislene, bestemte en skarpskytter i spesialpolitiet seg for å løsne et skudd av høyt kaliber – .308 Winchester – mot gjerningsmannen.

Han holdt nemlig en kniv mot halsen til et kvinnelig gissel.

For å treffe gisseltakeren skal skarpskytteren ha tatt i beregning at skuddet måtte penetrere en dataskjerm som stod midt i skuddlinjen.

Ifølge politiet gikk skuddet som planlagt gjennom skjermen, før det traff gisseltakeren midt i panna. Han døde momentant og falt til bakken.

Du kan se video av politiet som skyter gisseltakeren her. Deler av videoen er sensurert.

Gisseltakeren som ble drept var 36 år gamle Sterling Alavache. Han hadde en omfattende kriminell bakgrunn, opplyser politiet.

Etter mannen ble skutt, kastet politiet sjokkgranater inn som en distraskjon for at de skulle kunne rykke trygt inn og sikre at gjerningspersonen ikke lenger var en trussel.

Politiet opplyser at spesialstyrkene deres er trent til å kunne treffe mål ved å skyte gjennom hindringer i skuddlinjen. De påpeker og at det her ble brukt et kaliber som er kraftig nok til å kunne penetrere enkelte gjenstander.

Episoden fant sted 6. februar i år ved Bank of America i Fort Myers, Florida. Videoen er nylig frigitt av lokale myndigheter.

mest lest