Psykologistudent mener menn er veldig annerledes enn kvinner

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 10. juli 2023 | 14:58

Ja, slikt har faktisk en nyhetsverdi i dagens Norge. Innlegget til Adam Njå (24) på NRK Ytring er blant de mest delte og kommenterte sakene i hele Norge de siste 24 timene.

«Det er vel dokumentert at gutter utvikler impulskontroll senere enn jenter. De er mer rastløse, presterer bedre når det er konkurranse og liker som regel mer røffe aktiviteter,» skriver Njå.

Og han slipper flere påstander som nok vil falle tungt for brystene til det han omtaler som «et feminisert skolesystem, hvor gutter møter kvinnelige lærere og barnehagelærere gjennom tidlige år.»

Det har oppstått et «gutteproblem». Gutter blir, fordi de er annerledes etter Njås mening, «diskriminert» i skolessystemet. Det er lagt opp etter jenters behov og evner. De er stille, lar seg lettere sosialisere og er mer konforme.

Menn derimot:

«For vår art, slik som andre arter, ser vi karakteristiske symptomer på at unge menn og hanndyr er langt mer resistente mot sosialisering,» skriver psykologistudenten og fortsetter:

– Det er for eksempel langt mer utfordrende å ri inn en ung hingst enn andre hester. De gjør mer opprør, er viltrere og styres ofte av sterk kjønnsdrift. Det samme er tilfellet for bukker, hannhunder og okser. Unge menn er uregjerlige, sterke, opprørske, kåte og rotete.

Slik har menn alltid vært, og historisk har man sendt unge menn i krig, på jakt, til tungt fysisk arbeid og annet som er disiplinerende. Og disiplin trengs, skriver Njå, for «menn kan være farlige. Så å si alle kriger, all vold, drap, overgrep, narkohandel og tyveri, har til alle tider, i alle kulturer, blitt gjort overveiende av menn.»

Det er menn som sitter i fengsel, det er menn som dreper.

Les også: Eksperimentets konsekvenser viser seg nå: Argumentene mot jenter i Forsvaret (+)

Men det er en positiv side til menn også: De kan være «modige, sterke og selvoppofrende.»

– Det har vært desidert flest menn som har ofret seg i forsvar for familie og fedreland. Det har for det meste vært menn som har bygget våre hus, vår infrastruktur, gitt mat på bordet, laget vår kunst og skrevet våre bøker. Det ligger en iboende rastløshet, voldsomhet og trang til status i menn, skriver Njå.

Menn lever nå i «dameland». Siden det ikke er kriger å sende menn inn i (og kvinner også tar opp plass i førstegangstjenesten) er løsningen å gi gutter ADHD-diagnose og sette dem på medisiner.

Videre har staten «tatt over mannens rolle». Den tar seg av forsørgelsen med mat og hus, slik mannen tradisjonelt har gjort. Og nå trengs heller ikke en partner til forplantningen, bioteknologiloven gir enslige kvinner rett til å insemineres.

– Før var mannen forsørger, oppdrager, far og beskytter, nå er han overflødig. Dette har skapt den merkverdige tilstanden at stadig flere barnløse menn lever i ensomhet og finansierer oppdragelsen av andres barn. Kvinnen har fått velferdsstaten til ektemann, skriver Njå.

Som et resultat lever stadig flere menn som Incels, uten sex, damer og barn. Samtidig ser de opp til Andrew Tate.

Njå mener vi har et samfunn som legger opp til at gutter og menn skal «forakte sin egen natur».

«Mykhet er blitt det nye idealet, og mannen skal så langt det lar seg gjøre sosialiseres til å bli mer feminin og fredelig.»

– Som mann kan man føle seg som en etterlevning fra en annen tid, sukker han.

mest lest