Putin møtte Prigozjin få dager etter opprøret

Avatar photo
Publisert 10. juli 2023 | 14:04

Møtet skal ha vart i tre timer, ifølge Kreml-talsperson Dmitrij Peskov.

Totalt 35 personer skal ha blitt invitert til møtet hvor Russlands president Vladimir Putin lyttet til Wagner-gruppens forklaringer. Putin skal og ha tilbudt dem ansettelser og videre engasjement i krigen.

– Befalet presenterte selv sin versjon av hva som skjedde. De understreket at de er trofaste støttespillere og soldater. De sa også at de er klare til å fortsette å kjempe for hjemlandet sitt, sier Peskov.

Møtet fant sted 29. juni – fem dager etter opprøret, ifølge Reuters.

Det 24-timer lange opprøret 24. juni endte med en avtale mellom Russland og Wagner-gruppen. Den ble forhandlet frem av Belarus’ president Aleksandr Lukasjenko.

Denne avtalen innebar at Prigozjin skulle flytte i eksil til Belarus. I forrige uke skal derimot ha oppholdt seg i St. Petersburg i Russland, hvor Wagner-gruppen har sitt hovedkvarter.

Geramisov observert offentlig

Wagner-sjefen har i lang tid uttalt sterk misnøye med både den russiske generalen Valeij Gerasimov og forsvarsminister Sergej Sjojgu. Han har blant annet krevd at de må gå av.

Det har vært stille fra Geramisov siden opprøret, skriver NRK. Det er foreløpig uvisst om Putin vil innfri Prigozjins ønske om å avsette ham.

Mandag viste Geramisov seg offentlig for første gang siden opprøret, ifølge Reuters. I en video beordrer han russiske styrker om å ødelegge ukrainske rakettsiloer.

Det tyder så langt på at Putin ikke har avsatt ham.

mest lest