Influenser «Lil Tay» – Jeg er ikke død

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 10. august 2023 | 05:18

Sosiale medier-personligheten «Lil Tay» er fortsatt i live – hun hevder at Instagram-kontoen hennes ble kompromittert.

Onsdag delte Instagram-profilen til den kjente influenseren et innlegg om at hun og broren hadde dødd.

I en tre måneders periode tidlig i 2018 ble den da 10 år gamle Lil Tay kjent på internett. Hun og moren gikk til og med på Good Morning America for å forklare populariteten hennes, som for det meste sentrerte seg rundt det faktum at hun skryter av penger, biler og viste frem store bunker kontanter.

Så i sommeren ble kontoen hennes uten aktivitet. Det ble ikke lagt ut noe før onsdag, da en uttalelse sa at både hun og hennes eldre halvbror Jason (21) hadde gått bort uventet og at deres dødsfall er «under etterforskning.» Mange nyhetskilder kjørte med historien, og mottok bekreftelse fra hennes familie om at den var sann.

Men en dag senere fortalte Lil Tay selv til TMZ at hun var i live.

– Jeg vil gjøre det klart at jeg og broren min er trygge og i live, men jeg er helt knust og sliter med å finne de riktige ordene å si, forteller hun til avisen.

Innlegget som hevdet at Lil Tay er død er nå slettet.

Ifølge Influenseren ble kontoen hennes kompromittert av en tredjepart. Hun takker Meta for å ha hjulpet henne med å få kontroll på kontoen sin.

Det har alltid vært uklarhet rundt Lil Tays alder. Da hun først ble kjent, var hun 10, men noen rudt henne hevdet at hun var 9.  Etter hennes tilsynelatende bortgang siterte medierapporter mye alderen hennes som 14, men hvis hennes tidligere rapporterte bursdag er nøyaktig, ville hun være 16, skriver Vox.

Hennes kontroversielle innhold, som ofte kom strødd med skjellsord, samlet Lil Tay over 3.3 millioner Instagram-følgere.

I 2018 utstedte hun en offentlig unnskyldning for sin bruk av nedsettende språk, og sa: «Jeg beklager virkelig til alle jeg fornærmet. Jeg er ikke rasist i det hele tatt», under en episode av hennes kortvarige realityserie «Life With Lil Tay», som ble strømmet på Zeus Network.

mest lest