Venstre: – Her fører FrP bedre naturpolitikk enn MDG og SV

Avatar photo
Publisert 10. september 2023 | 16:10

I 2021 plantet Stavanger kommune 28 trær i Bokkaskogen, ved et populært turområde nær sentrum.

Dette var politikerne i Stavanger enig om. Prisen på prosjektet var 552.381 kroner.

Men to måneder senere fikk Ap, SV, MDG, Sp, Rødt og FP kalde føtter. Nå skal trærne fjernes.

Det er de allerede i gang med. Gravemaskiner er nå på stedet for å grave opp jorda mellom trærne.

Området skal nå bli til basketballbane, har politikerne bestemt.

Mette Vabø er ordførerkandidat for Venstre i Stavanger. Hun fortviler over at skattepenger blir sløst bort på vingling.

– Trærne står jo der fortsatt. Jeg frykter at disse unge trærne vil dø når de blir flyttet, og da har vi virkelig gjort oss selv en bjørnetjeneste. Jeg er også usikker på om en basketballbane i det hele tatt vil fungere her, sier Vabø til Nettavisen.

Sløsing med skattebetalernes penger

Hun ser for seg at det vil falle blader og greiner på banen fra trærne rundt, og at ingen vil ha lyst å spille der hvis de risikerer å skli på blader og snuble i greiner.

– Dette er også sløsing med skattebetalernes penger. Men naturpolitisk er det enda verre, for Norge har inngått en avtale med FN om vern av 30 prosent av natur og «restaurere» natur, sier hun.

Stavanger kommune anslår at regningen for å fjerne trærne vil komme på 400.000 kroner.

– Vi hadde muligheten til å stanse dette i forrige formannskapsmøte, men Ap-ordføreren avviste oss kontant. Jeg kommer til å ta det opp i møtet etter valget, sier Vabø.

Hun kan ikke forstå flertallets vingling i denne saken – fra å fjerne asfalten, til like etter å reversere vedtaket – for så å legge ny asfalt til en basketballbane.

FrP fører grønnere politikk enn MDG og SV

Ordførerkandidaten retter hard kritikk mot de rødgrønne partiene i byen, som profilerer seg på å prioritere natur og miljø.

– Vi har med oss Høyre, Frp, KrF og Pensjonistpartiet på at dette skal forbli skog, så det at Frp fører en bedre naturpolitikk enn MDG og SV i denne saken, er ganske interessant, sier Venstre-politikeren.

– Jeg forstår ikke hvorfor MDG og SV ikke har klart å bruke sin makt i flertallet for å stanse dette som er så viktig for naturmangfoldet rundt Mossvatnet, sier Vabø til Nettavisen.

Les også: Regjeringen skal bruke 2 millioner kroner på å få flere kvinnelige fiskere

MDG svarer på kritikken ved å slå fast at «ingen trær skal felles, og ingen naturverdier skal gå tapt».

– Det totale klimaregnskapet i prosjektet er svært bra. Opprinnelig var det en parkeringsplass i dette området, som nå blir en idrettsflate. I tillegg blir parken rammet inn av mange trær, som bidrar til både estetikk og karbonfangst. Det har vært litt frem og tilbake i prosjektet, men resultatet til slutt blir bra, sier Rune Askeland (MDG), leder for Utvalg for miljø og utbygging i byen til Nettavisen.

mest lest