16 ledere i bydel St. Hanshaugen dro på seminartur til Polen. Det ble drukket og spist. Totalpris 240.000 kroner.
Noen uker senere varslet bydelen om millionunderskudd og behov for å kutte 46 stillinger.
– Hadde vi kjent til vårens store uforutsette utgifter da vi bestilte reisen i fjor høst, hadde lederseminaret fått en annen form, skriver kommunikasjonssjef Christine Thune i bydelen til Aftenposten på vegne av bydelsdirektøren.
Det var til Krakow lederne dro på tur på et firestjerners hotell. På en av middagene fikk de påspandert rikelig med vin i tillegg til god mat.
På restaurant Kogel Mogel fikk følget 12 flasker vin og tradisjonell polsk mat med en moderne vri. Pris var 25.071 kroner – eller drøyt 1500 pr. person, har Aftenposten funnet ut.
Kommunikasjonssjef Thune sier at bydelen normalt følger kommunens føringer om inntil to til tre glass alkohol pr. person.
Men 12 flasker tilsvarer 60 (store) glass vin, noe som 3,75 glass pr. person.
– For denne middagen forholdt vi oss til sats for representasjon, som kan benyttes i enkelttilfeller. Men denne middagen burde vi likevel ha lagt enklere og strammere rammer for. Vi tar selvkritikk for dette, og vi tar lærdom av det, skriver Thune til Aftenposten.