Varaordfører i Drammen skaper brudulje med Facebook-innlegg

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 10. november 2023 | 19:47

I Drammen styrer Høyre med støtte fra blant annet FrP. Sistnevnte har varaordføreren med den tidligere stortingsrepresentanten Ulf Erik Knudsen. Et Facebook-innlegg han la ut torsdag blir nå kritisert av flere i opposisjonen.

Det er konflikten etter at Hamas angrep og drepte 1400 israelene Knudsen kommenterer. På tegningen, som flere har delt på Facebook, ser man en soldat fra Hamas peke våpen mot en israelsk soldat. Hamas-soldaten har en barnevogn mellom seg og israeleren.

Et menneskelig skjold.

«Enkelt fortalt…» er Knudsen tørre kommentar til bildet.

(Noen) folk er nå forbannet i Drammen.

– For noe forbanna useriøst vås Ulf Erik! Ugreit! skriver Vegard Eliassen Stillerud i kommentarfeltet. Han er Ap-politiker i bystyret,

– Liten påminnelse Ulf Erik: Du er varaordfører og bør være mer samlende i en betent konflikt, skriver Hayder Øzbal ogås i kommentarfeltet. Han er representant for lista Folk i Drammen i bystyret.

Partiet Sentrum har sendt ut en pressemelding i sakens anledning.

– Vi lever i en by der respekt for mangfold og flerkulturell harmoni er av største betydning. Det er avgjørende at våre ledere reflekterer disse verdiene i all sin kommunikasjon. Vi forventer at varaordførerens uttalelser ikke speiler en offisiell holdning som kan bidra til splid i vårt samfunn, sier Sajid Mukhtar, kommunestyrerepresentant for Partiet Sentrum, i pressemeldingen.

Knudsen selv blåser av kritikken.

– Jeg er ikke politisk evnukk selv om jeg av og til vikarierer for ordføreren. Jeg må kunne mene at Hamas er en terroristorganisasjon, det ser jeg på som uproblematisk fra mitt ståsted. At det kommer reaksjoner fra venstresiden overrasker meg ikke, sier Knudsen til lokalavisa DT.

Også forrige helg var det kontrovers, men i motsatt retning.

Da høyreordfører Kjell Arne Hermansen at han ikke vil farge rådhuset i israelske farger fordi det vil kunne føre til splittelse i befolkningen. Det var partiet Konservativt som fremmet forslaget.

– Som ordfører ønsker jeg meg et ordskifte som ikke er preget av polarisering. Å lyssette rådhuset med Israel sine farger vil i dagens situasjon bli oppfattet som en ensidig støtte til den ene parten, som igjen vil lede til splittelse blant kommunens innbyggere, sa Hermansen.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

Nettavisen-redaktør beskylder Israel for «folkemord» – nær slektning hyller Hamas (+)

mest lest