Advarsel: Videoer viser brutal tortur av palestinere utført av Hamas

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 10. november 2024 | 14:18

Lenket og pisket med stokker: Israel avdekker «tusenvis av timer» med rystende opptak som viser Hamas’ tortur av egen befolkning.

Israels forsvar (IDF) publiserte søndag over 45 minutter med videoopptak som viser Hamas-terroristers tortur av sivile i Gaza, skriver Jerusalem Post.

Opptakene viser mannlige fanger med sekker over hodet, lenket til gulv og tak i smertefulle posisjoner. Menn vrir seg i smerte mens de blir slått med stokker på fotsålene. I et klipp ser en maskert mann ut til å skrike og be sin vokter om nåde.

Mishandlingen ser ut til å ha blitt fanget opp ved en tilfeldighet av overvåkningskameraer inne i en Hamas-militærbase i Nord-Gaza, som israelske styrker raidet tidligere i år, skriver JP.

Materialet ble angivelig funnet på datamaskiner beslaglagt i en forlatt bygning i Jabalia flyktningleir. Det er uklart hvorfor mennene ble holdt fanget. Opptakene skal være fra mellom 2018-20.

Hele videoen fra IDF på 46 minutter med klipp kan sees her.

Hamas har styrt Gaza med jernhånd siden 2006. Blant ofrene er homofile, personer anklaget for utroskap, politiske motstandere og dem som mistenkes for samarbeid med Israel, skriver The Daily Mail.

Videoene viser voktere som med sine ofre. En vokter lener seg tilbake i en stol, med armene foldet bak hodet, foran en fange som henger fra taket i lenker.

I et annet klipp vises en mann med en rød sekk over hodet, lenket på en måte som gjør det vanskelig for ham å stå.

IDF fant disse overvåkningsopptakene i mars. Men det tok måneder å gjennomgå alt materialet, sier en talsmann til The Daily Mail.

Frykt som styringsmiddel
Videoene, kontrollert av Hamas’ sikkerhetsapparat, dokumenterer aktiviteter ved «Outpost 17» i Gaza, der sivile mistenkt for å motsette seg Hamas blir avhørt, skriver JP.

Materialet avslører metodene Hamas bruker for å opprettholde kontroll i Gaza, skape frykt, skade sårbare sivile og undertrykke ytringsfrihet.

mest lest