Trekker seg

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. januar 2024 | 05:39

Tidligere New Jersey-guvernør Chris Christie dropper kampen om å bli den republikanske presidentkandidaten til det amerikanske valget i november.

Det sier han onsdag kveld på et velgermøte i Windham, i delstaten New Hampshire.

Bakgrunnen for avgjørelsen er at Christie ikke tror at han kan bli partiets nominerte foran blant andre til tidligere president Donald Trump, som leder stort på målingene.

Floridas guvernør Ron DeSantis og tidligere amerikanske FN-ambassadør Nikki Haley er fortsatt med i kampen.

Det er kun noen få dager igjen før det innledende republikanske primærvalget tar til i Iowa. Primærvalgene er det tidspunktet hvor partiene velger sine kandidater.

Ifølge en nylig Reuters/Ipsos-undersøkelse har Christie kun støtte fra to prosent av republikanerne på landsbasis.

På den andre siden har Trump en oppslutning på 49 prosent, mens Haley og DeSantis har støtte fra 12 og 11 prosent.

Den republikanske strategen John Feehery tror Christies avgjørelse kan være til fordel for Haley i New Hampshire, hvor den republikanske primærvalget vil finne sted senere denne måneden.

Et par timer etter kunngjøringen fra den tidligere New Jersey guvernøren, uttrykte Trump tydelig at han ikke er bekymret for at Christies tilhengere vil støtte Nikki Haley, ifølge Reuters.

Onsdag kveld holder Trump sitt eget valgmøte, som sendes på Fox News fra Des Moines, hovedstaden i delstaten Iowa. Det er samme kveld som de to øvrige kandidatene, Ron DeSantis og Nikki Haley, deltar i en TV-sendt debatt fra samme by, som blir sendt på CNN.

mest lest