Sprer nakenbilder av norske jenter

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. mai 2023 | 06:08

Et lukket forum på Telegram sprer nakenbilder og videoer av norske jenter.

De fleste bildene og videoene som spres på meldingstjenesten, uten samtykke fra den avbildede, er for det meste av lettkledde eller nakne norske jenter og kvinner, skriver Dagbladet.

Bilder og videoer blir delt mellom nærmere 9000 medlemmer. 

Mange av dem av Norges største kjendiser, skriver avisen.

Flere av medlemmene på gruppen som kun er for nordmenn, etterspør bilder av navngitte jenter, eller fra spesifikke områder i Norge. Avisen hevder at mange ber om bilder av jenter under 18 år.

– Det kan være kompisen din, kjæresten din, onkelen din, naboen din. Det er medlemmer i alle aldre, fra hele Norge, sier en anonym kilde til avisen. Vedkommende er selv medlem i gruppen.

Dagbladet har snakket med noen av kvinnene som har fått delt bilder via gruppen, og de forteller om søvnløse netter, angst og frykt. Flere av dem skal ha anmeldt saken.

Dagbladet hevder å sett innhold i form av svært seksuelle, private videoer og bilder som ser ut til å være tatt fra under dørsprekker. Det deles også mye innhold av russ.

To personer ble pågrepet i Trondheim i april, melder politiet i Trøndelag i en pressemelding.

Onsdag denne uka ble en tredje person pågrepet på Østlandet. Han er siktet for befatning og deling av mediefiler som viser seksuelle overgrep mot barn, ifølge Dagbladet.

– Etter å ha mottatt tips i midten av april, har politiet brukt store ressurser og jobbet tverrfaglig i etterforskningen av saken. Vi har også fått bistand fra Kripos, sier påtaleansvarlig Suzanne Molund i Trøndelag politidistrikt i pressemeldingen fra politiet.

mest lest